Η Ήπειρος κάτω από την βάση στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

on .

RIZOPOULOS THESPRWTIA

Την απόδοση της Περιφέρειας Ηπείρου στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ σχολιάζει με χθεσινή ανακοίνωσή της η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» με επικεφαλής τον Σπ. Ριζόπουλο.
Σε μακροσκελή ανακοίνωση ασκεί σκληρή κριτική στη νυν Περιφερειακή Αρχή, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «η Ήπειρος βρίσκεται κάτω από τη βάση με ποσοστό απορρόφησης μόλις 23,87% από τα 253 εκατομμύρια ευρώ που της αναλογούν. Πρόκειται για μια κάκιστη επίδοση που αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η απερχόμενη περιφερειακή αρχή δεν έχει κατορθώσει να ανταποκριθεί ούτε στα βασικά: Να σχεδιάσει και κυρίως να εκτελέσει τα έργα εκείνα για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, έστω και με τα δικά της στρεβλά κριτήρια πελατειασμού και ψηφοθηρικής, ανταποδοτικής μικροπολιτικής…».
Σε ότι αφορά την στρατηγική των «Οριζόντων Ηπείρου» στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ δεσμεύονται πως όσα έχουν μείνει αδιάθετα με την ανάληψη της καινούργια Περιφερειακής αρχής θα διατεθούν στο σύνολο τους στο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» έτσι ώστε ή δυνατόν το σύνολο των αξιολογημένων προτάσεων να ενταχθούν προς χρηματοδότηση…».

* * *
• Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» και υποψ. Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος πραγματοποίησε, μαζί με στελέχη της παράταξης, περιοδεία στη Θεσπρωτία.
Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν την Παραμυθιά, τη Νεράιδα, το Παλαιοχώρι, την Κοκκινιά, το Μαλούνι, την Κεραμίτσα, το Κοκκινολιθάρι, τους Φιλιάτες, την Ελαία, τη Βρυσέλλα και τον Παραπόταμο.
• Εξάλλου, ο κ. Ριζόπουλος χθες παρέστη στη μεγάλη Λιτάνευση της Λάρνακας με τα χαριτόβρυτα Λείψανα της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης, καθώς και της θαυματουργού Εικόνας της στους κεντρικούς δρόμους της Άρτας.