Θ. Μπέγκας – Β. Τσίλη στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο

on .

MPEGAS EIDIKO GYMNASIO

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ιωαννίνων και το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου επισκέφτηκε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, Βούλα Τσίλη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη Διεύθυνση του σχολείου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών και της προσβασιμότητας στον χώρο, με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται για άμεση λύση. Εμείς με ρεαλισμό βάζουμε ως προτεραιότητα την δημιουργία ανεξάρτητης πρόσβασης στο χώρο του σχολείου και τη δημιουργία ενός χώρου κηπουρικής που είναι αναγκαίος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Μπέγκας, δίνοντας παράλληλα και τα εύσημα στους εκπαιδευτικούς για τη «συγκινητική τους προσπάθεια». Από την μεριά της, η διευθύντρια κ. Καλτσούνη αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την επίσκεψη, κάλεσε την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τις δομές ειδικής αγωγής τονίζοντας ότι «δεν αποτελούν απόκλιση αλλά μέρος της κανονικότητας».
Στο Σταυράκι
Στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου ο Δήμαρχος και η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής συναντήθηκαν με την Διευθύντρια, Ελένη Κωλέτση, και μέλη του διδακτικού προσωπικού. Και σε αυτή τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις κτιριακές υποδομές.