Προεκλογική προβολή με χρήματα των Ηπειρωτών

on .

ZAPSAS

• Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη καταγγέλλει η παράταξη «Το Κοινό των Ηπειρωτών», με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα, γιατί όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή του «χρησιμοποιεί τα χρήματα των Ηπειρωτών για τη δική του προεκλογική προβολή, κάτι που συνιστά ηθική εκτροπή». 

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση «εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στις «στοχευμένες» απευθείας αναθέσεις, στις οποίες κατά κόρον προβαίνει η περιφερειακή Αρχή. Το τελευταίο της κατόρθωμα ξεπερνά κάθε όριο. Δύο μήνες πριν τις εκλογές, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα διαφημιστικό βίντεο, με υπάρχον υλικό, αξίας 24.552 ευρώ. Η σχετική απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 1η Μαρτίου, σε θέμα με τίτλο «Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης υπηρεσιών για την δημιουργία διαφημιστικού βίντεο της Περιφέρειας Ηπείρου».
»Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής συνολικού προϋπολογισμού πλέον του 1 εκ. ευρώ, διαπιστώνουμε ότι προέρχεται από το κονδύλιο των εκτάκτων αναγκών και ειδικών δράσεων της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου) που φαίνεται πως καλύπτει τα πάντα, από αντιπλημμυρικά μέχρι ταξίδι στην Σιγκαπούρη των 120 χιλ. ευρώ!
»Η προσαρμογή του Προϋπολογισμού 2019 της Περιφέρειας Ηπείρου στις χρηματοδοτικές ανάγκες του προεκλογικού αγώνα της περιφερειακής Αρχής είχε αναδειχθεί με έμφαση κατά τη διαδικασία ψήφισής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο…».