Προτάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου

on .

NATSHS

• Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η εκδήλωση της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλή τον κ. Λ. Νάτση, στην οποία παρευρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωαννίνων Χρ. Μαντάς και Γ. Στέφος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Ιωαννιτών Γ. Παπαδιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Θ. Μανταλόβας και Δ. Κατηρτζίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Ακινήτων Ιωαννίνων Γ. Γιώτη, ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Ι Κ. Β. Τσίκαρης, ο Πρόεδρος ΠΕΑΚΙ Β. Παλατζίδης, ο Ν. Βούστρος εκπρόσωπος της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» και ο Γ. Ζάψας επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών».
Στην τοποθέτησή του ο κ. Νάτσης ανέφερε, ενδεικτικά ορισμένα στοιχεία για το ενεργειακό κόστος του Δήμου και των επιχειρήσεών του σε ετήσια βάση: 2.300. Ετήσια τέλη για ηλεκτροφωτισμό στη ΔΕΗ, 100.000 για πετρέλαιο θέρμανσης μόνο ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, 1.600.000 από το Δήμο προς τις σχολικές επιτροπές, κυρίως ΔΕΗ, Νερό και Θέρμανση, 1.500.000 ΔΕΗ στο ΣΥΔΛΙ, 1.825.000 ΔΕΗ στη ΔΕΥΑΙ (3.101.000 ΔΕΥΑΙ χρέη 31/12/2018).
Προτείνοντας την υλοποίηση ενός προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης ο κ. Νάτσης σημείωσε τη συμμετοχή επιχειρήσεων και του Πανεπιστημίου, την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης στο φωτισμό, τη μείωση ενεργειακού κόστους του Δήμου, τη θέρμανση με αντλίες θερμότητας σε σχολεία και κτίρια, μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου κ.α.