Μ. ΕΛΙΣΑΦ: Να «υιοθετήσουμε» το Πάρκο Πυρσινέλλα…

on .

ELISAF

• Την πρόταση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για το Πάρκο Πυρσινέλλα παρουσίασε ο υποψ. δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Στόχος, όπως τονίζει, το Πάρκο να υιοθετηθεί από την πόλη και τους πολίτες και να μετατραπεί σε ένας πνεύμονας για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.
Ο κ. Ελισάφ ανέφερε ότι δύο χρόνια μετά την λήξη της πολυετούς περιπέτειας του Πάρκου, δεν κατέστη εφικτή ούτε η πολεοδομική τακτοποίηση των κτιρίων. Έτσι, με ευθύνη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, ο χώρος παραμένει εγκαταλελειμμένος.
«Το Πάρκο Πυρσινέλλα αποτελεί τον πνεύμονα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Οξυγόνο στην περίπτωση αυτή αποτελούν οι άνθρωποι», τόνισε και παρουσίασε την πρόταση που έχει επεξεργαστεί η παράταξη.
«Η παράταξή μας επεξεργάστηκε ολοκληρωμένη πρόταση για το Πάρκο Πυρσινέλλα την οποία θέτει σε διαβούλευση με τους δημότες. Στόχος μας, το Πάρκο να υιοθετηθεί από την πόλη και τους πολίτες. Η πρότασή μας στηρίζεται στους όρους παραχώρησης του Πάρκου καθώς αυτή έγινε με ρητή αναφορά στην χρήση της έκτασης ως άλσους.
Η ισχύουσα νομοθεσία για τα Πάρκα και τα Άλση απαγορεύει την μεταβολή του προορισμού του χώρου, όπως και την μεταβολή της λειτουργίας του άλσους. Με βάση την ίδια νομοθεσία μπορούν να νομιμοποιηθούν, υπό προϋποθέσεις, τα υφιστάμενα κτήρια εντός του Πάρκου Πυρσινέλλα», ανέφερε ο κ. Ελισάφ, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για αξιοποίησή του...