Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη, υπάρχει ήθος Αλ. Τσίπρα

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS BOYLH

• Την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον του αν. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και την μετατροπή της σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, εκ μέρους του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε από το βήμα της Βουλής την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Παύλου Πολάκη ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και ταύτισε με τον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. «Αυτά τα κάνει γιατί είναι αψύς και Σφακιανός», μας είπε. «Και την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης. Πρόσβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο; {…}.
»Έτσι όμως, ο Πρωθυπουργός έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο. Και επιβεβαίωσε πλήρως όσους λέμε εδώ και καιρό ότι ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο».