Αναφορά Καχριμάνη στα αντιπλημμυρικά έργα κατά την περιοδεία του στην Άρτα

on .

KAXRIMANHS 16 05 2019

• Στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων έγινε εκτενής αναφορά από τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του περιοδείας σε τοπικές κοινότητες της Π.Ε. Άρτας.
Στις Συκιές κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρώτη φάση των αντιπλημμυρικών εργασιών που έγιναν μετά από σαράντα χρόνια στον ποταμό Βωβό, ενώ έχει προγραμματιστεί και η δεύτερη φάση που περιλαμβάνει την κατασκευή αναχώματος και την τοποθέτηση αντλιών προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα που προκαλείται στις καλλιέργειες από την εισροή νερών της θάλασσας.
Ο κ. Καχριμάνης, τόνισε πως η Περιφέρεια Ηπείρου μετά την εφαρμογή του «Κλεισθένη» με τον οποίο μεταβιβάστηκε στις Περιφέρειες η αρμοδιότητα για αντιπλημμυρικά έργα, έθεσε σε υλοποίηση ένα εκτενές πρόγραμμα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Στο Κομπότι, στο Νεοχώρι και σε άλλες τοπικές κοινότητες που επισκέφτηκε σε συναντήσεις με κατοίκους, αναφέρθηκε στα έργα που υλοποίησε και έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια, για το περιβάλλον, τη βελτίωση των υποδομών για τους αγρότες, τους αλιευτικούς συνεταιρισμούς κ.α..
Στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του ο κ. Καχριμάνης επισκέφτηκε την Τ.Κ. Αμμοτόπου, όπου μεταξύ άλλων, συζήτησε με τους κατοίκους τις νέες δυνατότητες που δημιουργεί για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα η κατασκευή του αρδευτικού έργου, το όποιο βρίσκεται σε εξέλιξη με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ.