Ένα τριήμερο του Κ. Καραμανλή στο ακριτικό Δολό Πωγωνίου

on .

KARAMANLHS KAXRIMANHS 9 6 2019

• Για… άντληση δυνάμεων ενόψει και του νέου κρίσιμου προεκλογικού αγώνα για την 7η Ιουλίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε για ένα τριήμερο το γραφικό Δολό Πωγωνίου, συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του.
Ο πρ. πρωθυπουργός φιλοξενήθηκε στον παραδοσιακό ξενώνα του Χριστόφορου και της Μαριάννας Κωσταρά, αγαπημένο του «στέκι» την τελευταία εικοσαετία, που όταν βρίσκει ευκαιρία το επισκέπτεται για λίγες μέρες ξεκούρασης, μακριά από την ασφυκτική καθημερινότητα των πόλεων.
Ο κ. Καραμανλής, στο λίγο ελεύθερο χρόνο που διέθετε διέσχισε για ακόμη μια φορά το ξακουστό φαράγγι «Κουβαρά», ενώ πεζοπορώντας έφθασε στα ριζά της επιβλητικής Νεμέρτσικας (Μερόπης) μέχρι και το φυλάκιο Δρυμάδων. Έτσι διεπίστωσε «επιτοπίως», την πλήρη ερήμωση των παραμεθορίων χωριών μας.
Χθες το μεσημέρι στην Πωγωνιανή συνάντησε αρκετούς κατοίκους κατά την σύντομη παραμονή του στα δυο καφενεία του χωριού. Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής δέχθηκε στο Δολό τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, που τον ενημέρωσε για την πορεία σημαντικών θεμάτων της Ηπείρου.
Όπου κι αν πήγε ο κ. Καραμανλής έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων από τους απλούς ανθρώπους της Ηπειρωτικής υπαίθρου. Σε αυτή την επίσκεψή του όμως ο περιορισμένος χρόνος αλλά και οι συνεχείς συσκέψεις με τους συνεργάτες του στον ξενώνα του Δολού, δεν άφησαν περιθώρια χρόνου για να έχει και άλλες συναντήσεις που θα ήθελε με φίλους και εκπροσώπους φορέων.
Στην ολιγομελή συνοδεία του πρώην πρωθυπουργού ήταν ο Ηπειρωτικής καταγωγής και από ετών συνεργάτης του Λευτέρης Ζαγορίτης (σήμερα Συνήγορος του Καταναλωτή) και ο καθηγητής του Πανεπ. Αθηνών Γιάννης Βαληνάκης πρ. υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πριν λίγες μέρες βρέθηκε και πάλι στα Γιάννενα (μαζί με την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, ήταν εκ των βασικών ομιλητών σε εκδήλωση του «Π.Λ.» για βιβλίο του Αντώνη Μπέζα).
Σήμερα πριν το μεσημέρι, ο πρώην πρωθυπουργός και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν επιστρέφοντας στην Αθήνα…