Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη

on .

Untitled 1

• Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με υπαλλήλους και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η έλλειψη προσωπικού, η απουσία οργανογράμματος από το 2011 και η μη δυνατότητα συμμετοχής του φορέα στην «κινητικότητα». Επίσης, αναφορά έγινε στην ανάγκη αποσαφήνισης των αρμοδιοτήτων ώστε να διευκολύνεται η εργασιακή καθημερινότητα και η εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα που καλούνται να διαχειριστούν και να γνωμοδοτήσουν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Η κ. Τζούφη από τη μεριά της ανέφερε πως, παρά την φιλολογία της αντιπολίτευσης, ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατακόρυφα τα χρόνια της κρίσης, δυσχεραίνοντας το έργο των υπηρεσιών και θέτοντας εμπόδια στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Στην κατεύθυνση αυτή, απαιτείται η ουσιαστική και αξιοκρατική στελέχωση του ευρύτερου δημοσίου τομέα, η προστασία και αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η μετάβαση στο «Ψηφιακό Δημόσιο».