Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ: Να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της παράταξής μας

on .

MPEGKAS 20 6 2019

• Συζήτηση επί του εκλογικού αποτελέσματος, όχι με διάθεση ομφαλοσκόπησης ή εσωστρέφειας αλλά «για να πάμε στην επόμενη μέρα», όπως είπε ο Θωμάς Μπέγκας στην εισήγησή του κατά την πρώτη μετά τις εκλογές συνάντηση των υποψηφίων της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα», την οποία συγκάλεσε.
Όπως είπε ο Δήμαρχος αλλά και όλοι όσοι μίλησαν, το ζητούμενο στη νέα δημοτική περίοδο είναι η δυναμική λειτουργία της δημοτικής ομάδας με θέσεις και προτάσεις μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και η δυναμική λειτουργία της παράταξης μέσα στην κοινωνία.
Όπως υπογράμμισε ο Θωμάς Μπέγκας αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα «η παρουσία όλων μας στο δημόσιο βίο πρέπει να διέπεται από αρχές. Δεν πρέπει να είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής και της καρέκλας. Πρέπει να αποδεχόμαστε τη νομοτέλεια των υγιών κύκλων στη ζωή». Παράλληλα, αναφέρθηκε στο εκλογικό σύστημα λέγοντας πως δεν πρόκειται για την απλή αναλογική αλλά για ένα «τερατούργημα» που οδηγεί σε στρεβλώσεις, αφού στο κλασικό σύστημα της απλής αναλογικής θα έπρεπε να υπάρχει μόνο μία Κυριακή και να δίνεται η δυνατότητα στον πρώτο της εκλογικής αναμέτρησης να διερευνά τις συνεργασίες διακυβέρνησης του Δήμου.
«Είμαστε μια μεγάλη παράταξη και έχουμε υποχρέωση όλοι μαζί να διασφαλίσουμε τη συνέχειά της. Είμαστε μια μεγάλη παράταξη που έχει παρελθόν αλλά είμαι σίγουρος ότι έχει μέλλον, γιατί μπορεί και να ανανεώνεται, να μπολιάζεται με νέους ανθρώπους. Το αποδείξαμε και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, όπου δεκάδες νέοι ενωθήκαμε με τους παλιότερους», τόνισε με έμφαση ο κ. Μπέγκας.