Ο Φ. Φίλιος ζητά έρανο (!) για τη Λίμνη αντί να παραιτηθεί από τον Φορέα της

on .

FILIOS

• Την παραίτηση του πρ. δημάρχου Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιου από την θέση του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, ζητά με έγγραφη δήλωσή του ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», εκλεγμένος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.
Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο κ. Φίλιος πρότεινε τη διενέργεια εράνου (!) για τη σωτηρία της Παμβώτιδας, ζητώντας 60 ευρώ από τον κάθε Γιαννιώτη. Προφανώς έχει μπερδέψει το λόγο ύπαρξης του Φορέα Διαχείρισης και το ρόλο του προέδρου του. Ξεχνάει ότι ανήκει στην εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και ως εκ τούτου θα έπρεπε πρώτα να απευθυνθεί στη νέα του ηγεσία υποβάλλοντας τις προτάσεις του», αναφέρει ο κ. Ριζόπουλος και αναρωτιέται:
«Δεν έχει καν συζητήσει με τον νέο δήμαρχο της πόλης Μωυσή Ελισάφ, τον οποίο ως γνωστό στήριξε;
Δεν έχει ζητήσει τη βοήθεια από την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, του οποίου επίσης στήριξε την επανεκλογή;
Εκτός κι αν ζήτησε και αυτός του την αρνήθηκε. Η Περιφέρεια διαχειρίζεται πολλά εκατομμύρια για να μην μπορεί να σώσει την Παμβώτιδα. Εκτός του γεγονότος ότι θα έπρεπε να έχει απαιτήσει να υπαχθεί σε αυτήν ο ίδιος ο Φορέας».
Και ο κ. Ρζόπουλος καταλήγει: «ενώ έχει εκλεγεί νέα κυβέρνηση και όφειλε, όπως ακριβώς έκανε η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του αρμόδιου υπουργού, ζητά τη διενέργεια εράνου για τη Λίμνη!..
»…Οι Γιαννιώτες σε παρακαλούμε θερμά: Πήγαινε σπίτι σου».