Ορκωμοσίες σήμερα σε Περιφέρεια και Δήμο Ιωαννιτών

on .

ORKOMOSIA XERI EYAGGELIO

• Με την ορκωμοσία του Περιφερειάρχη και των Περιφερειακών Συμβούλων Ηπείρου, του Δημάρχου, των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων Ιωαννίνων, «κορυφώνονται» και ολοκληρώνονται σήμερα οι ορκωμοσίες των νέων αυτοδιοικητικών αρχών που αναλαμβάνουν καθήκοντα από την ερχόμενη Κυριακή, οπότε και έχουν οριστεί συνεδριάσεις για την εκλογή προεδρείων και μελών επιτροπών.
Η ορκωμοσία στην Περιφέρεια έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ. και στο Δήμο Ιωαννιτών στις 7 μ.μ. και θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο.
Στις ορκωμοσίες αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών, όχι όμως και οι βουλευτές καθώς για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Βουλής και υπάρχει μάλιστα ορατό το ενδεχόμενο να ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία επί του συζητούμενου νομοσχεδίου για τις άδειες οδήγησης κ.λπ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Ιωαννίνων, Κώστας Τασούλας, απέστειλε ευχετήρια επιστολή προς τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και προς τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μωϋσή Ελισάφ, εξηγώντας το λόγο της αναγκαστικής του απουσίας.
«Παρά ταύτα -προσθέτει στην επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη- επωφελούμαι αυτής της επικοινωνίας για να σας συγχαρώ για την επάξια επανεκλογή σας, καθώς και για να συγχαρώ και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, που καλούνται από 1ης Σεπτεμβρίου 2019 να εργαστούν ατομικά και συλλογικά για την πρόοδο της Ηπείρου.
Νέες δημοτικές αρχές, νέες περιφερειακές αρχές, νέα κυβέρνηση, νέα σύνθεση της Βουλής και όλα αυτά μέσα από την έκφραση εντελώς πρόσφατης λαϊκής βούλησης, καλούμαστε συντονισμένα και πεισματικά να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής του ελληνικού λαού και να βοηθήσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Είμαι βέβαιος πως η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου σε αυτήν την αναγκαία επιδίωξη θα στεφθεί από επιτυχία. Εννοείται πως θα είμαι στο πλευρό σας για κάθε θετική πρωτοβουλία σας που θα με χρειαστείτε».
Στην επιστολή του προς το Δήμαρχο Μ. Ελισάφ, δηλώνει πως θα είναι στο πλευρό του Δήμου, τον συγχαίρει για την εκλογή του και εύχεται στον ίδιο και στους συμβούλους καλή επιτυχία στη νέα θητεία για το καλό του Δήμου Ιωαννιτών.

Η Μ. Κεφάλα
Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων έστειλε και η βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα. Στο κοινό κείμενο αναφέρει τα εξής: «Επί τη αναλήψει των καθηκόντων σας εύχομαι αποτελεσματικότητα και επιτυχία, την οποία θεωρώ βεβαία, προς όφελος των πολιτών και της περιοχής. Για τη Νέα Δημοκρατία η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι συνεργάτης και πυλώνας ανάπτυξης και προόδου. Θα είμαι συμπαραστάτης σας σε κάθε θετική σας πρωτοβουλία».