Αυστηρούς κανόνες βάζει στη Βουλή ο Κώστας Τασούλας

on .

TASOYLAS PROEDROS BOYLHS 22 7 19

• Αποφασισμένος να βάλει… τάξη στην Βουλή εμφανίζεται ο Γιαννιώτης Πρόεδρός της Κώστας Τασούλας, στόχος του οποίου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, είναι η αναβάθμιση του Κοινοβουλίου και η αποκατάσταση της εικόνας του στα μάτια των πολιτών.
Κατά την χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου στην Ολομέλεια η «Ώρα του Πρωθυπουργού», ενώ αυστηροποιείται το πλαίσιο που αφορά τις επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών. Ο Πρόεδρος της Βουλής καθιστά σαφές ότι είναι υποχρεωτική η παρουσία των υπουργών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών και θα δικαιολογούνται μόνο σε περίπτωση που θα απουσιάζουν στο εξωτερικό.
Όπως ανέφερε, πλέον ο φόρτος εργασίας δεν θα είναι δικαιολογία για έναν υπουργό προκειμένου να μην έρθει στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση.
Το μόνο που θα μπορεί εναλλακτικά να δίνεται στον υπουργό που κωλύεται να προσέλθει για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις, είναι να έχει την δυνατότητα να προσέλθει μέσα στις επόμενες δύο συνεδριάσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Μάλιστα ο κ. Τασούλας είπε ότι με βάση στατιστικά των προηγούμενων περιόδων υπήρξαν 330 επίκαιρες ερωτήσεις που είχαν αναβληθεί και από τις οποίες τελικά συζητήθηκαν μόλις 11!

Η αναθεώρηση του Συντάγματος
Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε ακόμη γνωστό πως εντός του Σεπτεμβρίου θα συγκροτηθεί η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία θα ολοκληρώσει τις εργασίες της μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα γίνει η τελική συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου. Τριάντα τρεις είναι οι διατάξεις που χρειάζονται 180 ψήφους, προκειμένου να αναθεωρηθούν και 16 διατάξεις χρειάζονται 151 ψήφους. Συνολικά τα άρθρα που θα συζητηθούν στο δεύτερο κομμάτι της αναθεώρησης είναι 49.