«Βγήκαν» στην… αντίσταση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

on .

TZOYFH MAT ASOE 12 11 19

Μετά την απώλεια της εξουσίας, ο ένας μετά τον άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να κάνουν… αντίσταση, ήτοι επαναστατική γυμναστική στα πεζοδρόμια, στα Πανεπιστήμια και στη Βουλή. Εν αρχή ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν να συμπαρασταθούν σε μια ομάδα φοιτητών που επέμειναν να ανοίξει η ΑΣΟΕΕ, την οποία αποφάσισε να κλείσει μέχρι τις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου η Πρυτανεία, μετά τον… εξοπλισμό που έκρυβαν στα υπόγειά της οι αντιεξουσιαστές.
Πρώτη στον «αγώνα» η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, η οποία διαμαρτύρεται γιατί οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν της επέτρεψαν να εισέλθει στην ΑΣΟΕΕ, όπου ήθελε να συμπαρασταθεί στους συγκεντρωμένους. Σπεύδει μάλιστα να εκτιμήσει πως οι εικόνες αυτές παραπέμπουν «σε σκοτεινές εποχές»! Μάλιστα σε δήλωσή της, καταγγέλλει την Κυβέρνηση πως «προσπαθεί συνεχώς να συκοφαντήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια και αντιμετωπίζει τη νεολαία ως εσωτερικό εχθρό». Για τους αντιεξουσιαστές, τις καταστροφές, τις μολότωφ κλπ, η Γιαννιώτισσα βουλευτής, δεν πρόλαβε προφανώς ούτε να δει, ούτε να ακούσει τίποτε. Σ΄ αυτό πράγματι έχει ευθύνη και η Κυβέρνηση και η Αστυνομία, που δεν της επέτρεψε να κάνει… αυτοψία στην ΑΣΟΕΕ.
Ο δεύτερος που κήρυξε… ανένδοτο είναι ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης, που πανηγυρικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι «φέρνει την Υπουργό Παιδείας στη Βουλή», ήτοι την καλεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για την αναστολή λειτουργία του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα. Δεν διευκρινίζει τον τρόπο βέβαια, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια. Ο κ. Κάτσης, αναφέρει πως η Υπουργός -με τη δικαιολογία των ελλιπών ακαδημαϊκών κριτηρίων και των τοπικιστικών σκοπιμοτήτων της προηγούμενης ηγεσίας που τα ίδρυσε- θέλει να καταργήσει το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, που το άφησε στα «χαρτιά» ο ΣΥΡΙΖΑ! Όλα αυτά είναι μια λεπτομέρεια και ο βουλευτής ζητάει μεν «ξεκάθαρη απάντηση» της Υπουργού, γνωρίζει όμως ο ίδιος το λόγο, καθώς όπως αναφέρει στην επίκαιρη ερώτησή του, η απόφαση ελήφθη «προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων», στα οποία θεωρεί ότι θα σπεύσουν τώρα να σχηματίσουν ουρά, όσοι είχαν στο νου τους το τμήμα της Ηγουμενίτσας.
Η τρίτη παρέμβαση τοπικού ενδιαφέροντος, προέρχεται από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή», της οποίας δεν άρεσε το εκλογικό αποτέλεσμα στην ΠΕΔ και προβλέπει «δυσάρεστες εξελίξεις για το μέλλον της Τ.Α. με κυρίαρχο τον αυταρχισμό και τη σύμπραξη με ιδιωτικά συμφέροντα, πανέτοιμα να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τους προϋπολογισμούς των δήμων». Μάλλον δίνει την εντύπωση ότι η νέα διοίκηση της ΠΕΔ, που ουσιαστικά είναι η ίδια με την προηγούμενη, θα σκοπεύει να καταργήσει την αυτοτέλεια των Δήμων και να επιβάλλει τις αποφάσεις της. «Τρικυμία» εν ολίγοις. Πάντως από τις εκλογές έβγαλε και ένα χρήσιμο συμπέρασμα: Το ότι βρήκαν σημεία επαφής οι δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς, διαβλέποντας «γόνιμες και προοδευτικές πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα».
Επιτίθεται κατά της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων του Μ. Ελισάφ επειδή στελέχη της συμπαρατάχθηκαν με την πλειοψηφούσα παράταξη και δεν ακολούθησε τις μειοψηφίες του Δημοτικού του Συμβουλίου και δεν κρύβει τις ελπίδες της πως μέσα από τις εκλογές της ΠΕΔ μπορεί να προκύψει κοινωνική πλειοψηφία για να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Ιωαννιτών για την επόμενη τετραετία. Απομένει βέβαια να «συμφωνήσουν» σε αυτό και οι δήμαρχοι που εκλέγησαν από άλλους Δήμους, που μάλλον ελάχιστα τους ενδιαφέρει το μέλλον των παρατάξεων Νάτση και Μπέγκα…