Κατώτερη των φιλοδοξιών μας η Συνταγματική Αναθεώρηση

on .

TASOYLAS KOSTAS NOE 2019

• Οι ποσοτικές και ποιοτικές φιλοδοξίες της Αναθεώρησης του Συντάγματος δεν εκπληρώνονται, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μιλώντας στην Ολομέλεια επί των αναθεωρητέων διατάξεων. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «η Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώπιον της οποίας καλούμαστε να αποφασίσουμε σύντομα, είναι μια αναθεώρηση η οποία δεν εκπληροί τις φιλοδοξίες για τις οποίες ξεκίνησε».
«Ωστόσο», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων «έστω και αυτός ο μικρός αριθμός άρθρων είναι ικανός, με την κατάλληλη νομοθετική και κυβερνητική εφαρμογή εν συνεχεία, να αποφέρει καρπούς. Να μην είμαστε συνεχώς μίζεροι και να λέμε ότι δεν είχε νόημα να γίνει αυτή η Αναθεώρηση και ότι θα ήταν προτιμότερο να την ακυρώσουμε και να ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν».
Ο κ. Τασούλας, αναφέρθηκε και στην περίοδο που ήταν γενικός εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της προτείνουσας Βουλής, λέγοντας «ότι η φιλοδοξία που είχε η Νέα Δημοκρατία για αλλαγή πενήντα επτά άρθρων τα οποία είχαν τριπλό στόχο, δηλαδή την εγκαθίδρυση συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης, τη διευκόλυνση της πολιτικής κανονικότητας και την εγκαθίδρυση δεδομένων κοινωνικής αλληλεγγύης, δεν επετεύχθη στην έκταση που φιλοδοξούσαμε, γιατί όντως η προηγούμενη Πλειοψηφία αποποιήθηκε αυτή την ευκαιρία».