Ερωτήματα από τη Μ. Τζούφη για το νέο Κλειστό Ιωαννίνων

on .

TZOUFH

• Το ζήτημα της ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου Ιωαννίνων φέρνει η Μερόπη Τζούφη στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.
H κ. Τζούφη υπενθυμίζει πως ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε το έργο κατά την επίσκεψή του στην πόλη τον Μάιο του 2019. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενέταξε την ανέγερσή του στον προγραμματισμό της και μελετούσε την ορθή και με λογικό κόστος συντήρηση των εγκαταστάσεων, χωρίς να επιβαρύνονται οι πολίτες.
Επιπρόσθετα, θυμίζει πως τον Ιούλιο του 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε ομόφωνα την παραχώρηση άδειας χρήσης έκτασης 16 στρεμμάτων στην περιοχή του Βοτανικού, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ανέγερσης. Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου πως συμφώνησε με τον Υπουργό Ανάπτυξης την αποσυναρμολόγηση του κλειστού γηπέδου Ελληνικού και την μεταφορά του στα Γιάννενα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, η βουλευτής ζητά απαντήσεις για τους λόγους αναστολής της ανέγερσης του νέου κλειστού γηπέδου στο Βοτανικό, για το αν έχουν εκπονηθεί σχετικές τεχνικές μελέτες και αν υπάρχουν οι εγγυήσεις για την αποσυναρμολόγηση και την επανατοποθέτηση των εγκαταστάσεων του Ελληνικού, χωρίς εκπτώσεις στα δεδομένα ασφάλειας.
Τέλος, στην ερώτηση που συνυπογράφουν όλοι οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τίθεται το ζήτημα τους κόστους αποσυναρμολόγησης, μεταφοράς και εκ νέου συναρμολόγησης, όπως και του κόστους ανακαίνισης και συντήρησης του κλειστού Ελληνικού, εφόσον καταστεί εφικτή η επανατοποθέτησή του στα Γιάννενα