Συνεχίζεται με ανακοινώσεις η «πολεμική» για τα δημοτικά τέλη

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Είναι καιρός να αντιληφθούν οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, ότι η «πολεμική» εικόνα που καλλιεργούν και παρουσιάζουν συστηματικά έχει κουράσει τους δημότες, οι οποίοι ποσώς ενδιαφέρονται ποιος νικά ή ποιος χάνει στα «σημεία», αλλά για το αν και ποια προβλήματα λύνονται.
Κι αν μεν οι διαφωνίες, οι διαμάχες, οι αντιδικίες περιορίζονταν εντός Δημοτικού Συμβουλίου, θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει και αποδεκτές και έως ένα σημείο θεμιτές. Όμως το να συνεχίζεται ο «χαρτοπόλεμος» των ανακοινώσεων, των καταγγελιών, του μηδενισμού κλπ και μετά τις συνεδριάσεις και μετά τη λήψη αποφάσεων, είναι ζήτημα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και εκθέτει όσους επιμένουν σε αυτή την πρακτική.
Χθες κυκλοφόρησαν τέσσερις ανακοινώσεις για τα δημοτικά τέλη που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, λήφθηκαν αποφάσεις και που τώρα πρέπει να εφαρμοστούν.
Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» (Αρη Μπαρτζώκα) χαιρετίζει την απόφαση, με την οποία όπως αναφέρει εξορθολογίζονται οι χρεώσεις, αλλά και αναλαμβάνεται το πολιτικό κόστος για όπου απαιτείται αύξηση.
Η παράταξη της Τ. Καλογιάννη αναφέρει αναλυτικά τις θέσεις που ανέπτυξε στο Δημοτικό Συμβούλιο, με λεπτομέρειες που αφορούν μεν τους δημοτικούς συμβούλους, είναι αδύνατο όμως να τις παρακολουθήσουν οι δημότες. Δεν παραλείπει και τις αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής για τις συνεργασίες που επιδίωξε και πέτυχε, από τις οποίες δεν προέκυψε συμφωνία με την ίδια.
Το «επικοινωνιακό σώου» όμως γίνεται από την παράταξη του πρώην Δημάρχου Θωμά Μπέγκα που εμφανίζει συνεχώς μια αγωνία να αποδείξει ότι άδικα ηττήθηκε στις εκλογές, αλλά και να μηδενίσει ο,τι επιχειρεί η σημερινή Δημοτική Αρχή, καταφεύγοντας ακόμη και σε ειρωνείες, που δεν προσιδιάζουν σε έναν πρώην Δήμαρχο. Χαρακτηρίζει το νυν Δήμαρχο «κατώτερο των περιστάσεων», υποστηρίζει πως «δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση» και ότι προσέρχεται στις συνεδριάσεις με «τεκμηριωμένες προτάσεις» κ.α. Και προς... εμπέδωση αυτών καταφεύγει σε ειρωνείες: «Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο εκ μέρους όλων των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων για τη “μείωση” των ανταποδοτικών τελών. Με τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε απ΄ αυτή θα πιούμε τέσσερις με πέντε καφέδες όλη τη χρονιά. Στην υγείας σας κύριε Δήμαρχε».
Και όπως ήταν αναμενόμενο η… πρόκληση Μπέγκα δεν έμεινε αναπάντητη από τη Δημοτική Αρχή: «Η πρόταση που τελικά ψηφίστηκε συνδιαμορφώθηκε μετά από διάλογο τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το μέρος της απόφασης -οι μειώσεις δηλαδή στην Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων- που σήμερα απαξιώνεται από την «Ενότητα Πολιτών» είναι αυτό που ψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της ίδιας παράταξης», αναφέρει και καταλήγοντας συνιστά στον πρώην Δήμαρχο και στην παράταξή του να καταλάβουν πως «οι εκλογές τελείωσαν και οι επόμενες είναι πολύ μακριά. Μπορούν μέχρι τότε να τα καταφέρουν ακόμη καλύτερα»!