Η διαχείριση του Προσφυγικού μείζον πρόβλημα για τη χώρα!

on .

PROSFYGES KATSIKAS 30 9 18

Προβληματισμό παρά ικανοποίηση προκαλεί στην Κυβέρνηση η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής», η οποία δίνει μεν αυξημένο προβάδισμα στη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (16,3 μονάδες), όμως καταγράφει ως μείζον πρόβλημα για τη χώρα τη διαχείριση του προσφυγικού.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας οι πολίτες αναγνωρίζουν ως σημαντικότερο πρόβλημα το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό με 33%, και ακολουθούν η οικονομία με 28% και η ανεργία με 14%. Κι αυτό σε μια περίοδο που ακόμη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει διεξόδους, οι ροές προς τα νησιά δεν έχουν σταματήσει, ενώ ανησυχία επικρατεί και στην ενδοχώρα, όπου το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατανεμηθούν 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, στα πλαίσια της αποσυμφόρησης των νησιών.
Μπροστά με πάνω από 16%
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 37,6%, με το ποσοστό της να εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με τον Οκτώβριο (38,5%) και έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,3%.
Σταθερό είναι το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής, με 6,2%. Στο ποσοστό του παραμένει και το ΚΚΕ με 4,8% καθώς και το ΜέΡΑ25 με 3,8%. Μικρή άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση που από 3% ανέβηκε σε έναν μήνα στο 4,2%.
Στην ερώτηση αν η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 53% των πολιτών απαντά θετικά, ενώ το 36% σημειώνει πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Αντιστοίχως, το 41% των πολιτών εκτιμά ότι τους επόμενους μήνες θα καλυτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα, ενώ μόλις το 18% λέει πως θα χειροτερέψουν.
Ψηλά ο Κ. Μητσοτάκης
Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών πρώτος - σύμφωνα με τη δημοσκόπηση - είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 64% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά (39%) και ο Αλέξης Τσίπρας (38%).
Το 64% των πολιτών θεωρεί επιτυχημένο τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο Πρωθυπουργός, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25% θετικών γνωμών ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο κ. Μητσοτάκης με ποσοστό 45%, έναντι του 16% που συγκεντρώνει ο κ. Τσίπρας.