Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την χαμηλή προσέλευση στο συνέδριο

on .

FOFH 24 12 2019

• Καζάνι που βράζει είναι σήμερα το Κίνημα Αλλαγής, το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, το οποίο από κόμμα εξουσίας τα τελευταία χρόνια αδυνατεί να βρει τον βηματισμό του, αφού έχασε την επαφή με τους ψηφοφόρους του κι έχει καθηλωθεί στην τρίτη θέση με χαμηλά ποσοστά!
Έντονος ήταν και ο προβληματισμός που επικράτησε μεταξύ κορυφαίων στελεχών του κόμματος, κατά την διάρκεια του διήμερου έκτακτου συνεδρίου που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με την έγκριση των καταστατικών αλλαγών.
Σύμφωνα με μεταβατική διάταξη… συγχρονίζεται η θητεία της Φώφης Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη θητεία της προέδρου Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή μέχρι το 2021, οπότε και προβλέπεται η νέα διαδικασία εκλογής ηγεσίας.
Και πώς να μην επικρατεί προβληματισμός, όταν η προσέλευση ακόμη και των συνέδρων ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και τις δυο ημέρες, με αποτέλεσμα πολλοί να αμφισβητούν και την εγκυρότητα των αποφάσεων.
«Μηδενική ανοχή»
«Από την Δευτέρα θα έχουμε μηδενική ανοχή σε εσωστρέφεια και υπονομεύσεις», τόνισε στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά, στέλνοντας μήνυμα προς όσους την αμφισβητούν στο εσωτερικό.
Και πρόσθεσε πως «όποιος διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές μας, ας το πει ευθέως. Όποιος πιστεύει ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να τραβήξει άλλη πορεία, όχι αυτόνομη, ας το πει ευθέως…».
Απευθυνόμενη προς τους επίδοξους «μνηστήρες» είπε χαρακτηριστικά: «Όποιος έχει θεμιτές φιλοδοξίες και θέλει να βάλει υποψηφιότητα, το συνέδριό μας θα γίνει το 2021, θα είμαι εκεί, θα τον περιμένω».
Καυστικός ο Π. Γερουλάνος
Θέμα με την απαρτία των συνέδρων και αν μπορεί το συνέδριο, λόγω της χαμηλής συμμετοχής να πάρει αποφάσεις, έθεσε ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος στην ομιλία του μίλησε ευθέως και για αλλαγή ηγεσίας! «Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε αν θέλουμε να κλείσουμε το χάσμα είναι να αλλάξουμε ηγεσία. Όχι για να υπηρετήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες αλλά για να υπηρετήσουμε συλλογικές ανάγκες. Ηγεσία με αυτοπεποίθηση όπως αυτή που αξίζει σε έναν λαό περήφανο, ανοιχτή σε διαφορετικές απόψεις, που συνθέτει και δεν διχάζει. Ακόμα και όταν ακούγονται διαφορετικές φωνές.
»Που αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση ως οξυγόνο. Και τη δημοκρατία ως μόνο πολιτικό εργαλείο σεβασμού και κύρους. Εργαλείο ελευθερίας. Δεν έχουμε τέτοια ηγεσία σήμερα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Και ο Ν. Ανδρουλάκης
Σκληρή κριτική για την σημερινή εικόνα του κόμματος άσκησε και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και αναφερόμενος στο συνέδριο σημείωσε ότι δεν αρμόζει στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. «Είναι συνέδριο fast track, χωρίς συμμετοχή της βάσης, αντάξιο της ιστορίας του…», τόνισε.
Όσο για τη διεκδίκηση της ηγεσίας το 2021, ανέφερε πως «το πού θα βρίσκεται τότε ο καθένας είναι προσωπική επιλογή. Το πού θα είναι οι ψηφοφόροι είναι στοίχημα για όλους…».