Διαρκής η συνεννόηση Ελλάδας – Κύπρου

on .

TASOULAS

• Απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις η Ελλάδα και η Κύπρος απαντούν με μία σταθερή θέση που έχει ως στόχο τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής στην Μεγαλόνησο, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλας, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών- ΕΔΕΚ κ. Μαρίνο Σιζόπουλο.
Κατά τη συνάντηση ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «σε αυτή τη στόχευση του τερματισμού της κατοχής, ένα από τα όπλα μας είναι η διαρκής συνεννόηση και η διαρκής αλληλεγγύη με την κυπριακή κυβέρνηση, ώστε από κοινού να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο ιστορικός, ο υψηλός, ο εθνικός, ο απαραίτητος….».
Από την πλευρά του ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει σωστή αλληλοενημέρωση, συντονισμός ενεργειών και κυρίως η διαμόρφωση μιας κοινής γραμμής Ελλάδας και Κύπρου για την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού…».
Στην συνάντηση παρέστησαν από ελληνικής πλευράς ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης, και από κυπριακής πλευράς ο Γενικός Διευθυντής του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, κ. Μορφάκης Σολομωνίδης, και ο κ. Αντώνης Κουταλιανός, μέλος του κόμματος.