Τα «έσπασαν» Περιφερειάρχες με Υπουργούς για τη χρηματοδότηση των Περιφερειών

on .

PERIFEREIA HPEIROY 2011

• Άναψαν χθες τα αίματα μεταξύ των περιφερειαρχών και των συναρμόδιων -για τη χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης- υπουργών.
Σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή των Τάκη Θεοδωρικάκου, Χρήστου Σταϊκούρα, Άδωνι Γεωργιάδη, των υφυπουργών Άκη Σκέρτσου, Θόδωρου Σκυλακάκη και του γενικού γραμματέα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου, οι περιφερειάρχες ζητούσαν επιμόνως χρήματα για να κάνουν έργα.
Ωστόσο οι απαντήσεις των υπουργών δεν φαίνεται να τους ικανοποιούσαν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα όταν –σύμφωνα με πληροφορίες- του In.gr ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης είπε πως επί ΣΥΡΙΖΑ δίνονταν περισσότερα χρήματα στην αυτοδιοίκηση.
Οι πληροφορίες πάντως επιμένουν πως δεν ήταν ο μόνος περιφερειάρχης που έθεσε ουσιαστικά το ζήτημα, καθώς στην ίδια λογική τοποθετήθηκαν και άλλοι όπως ο Κώστας Αγοραστός, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γιώργος Χατζημάρκος, ο Σταύρος Αρναουτάκης κ.ά.
 Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Καχριμάνη να του πει συγκεκριμένα πόσα πήρε στο χέρι και όχι πόσα εγγράφονταν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ως κονδύλια που θα πήγαιναν στην περιφέρεια. Η απάντηση του Περιφερειάρχη ήταν πως το ποσό που έφτασε στην Περιφέρεια ήταν το 30% από το συνολικό κονδύλι που προϋπολογιζόταν. Ο κ. Καχριμάνης αποχώρησε τελικά από τη σύσκεψη, ωστόσο στη συνέχεια η παρεξήγηση λύθηκε με τον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό να δίνουν τα  χέρια. Στο δια ταύτα, οι Περιφέρειες θα χρηματοδοτηθούν από το νέο έτος καθώς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου δεν υπάρχουν περιθώρια.