Βελτιώσεις του Νόμου για τα δημοτικά τέλη και τους φόρους ζήτησε ο Δήμαρχος Ζίτσας

on .

THEODORIKAKOS PLIAKOS 31 12 19

• Χρήσιμες επαφές με τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες της περιοχής μας έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψή του στο Νομό Ιωαννίνων για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Μια από αυτές ήταν και με τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχ. Πλιάκο, ο οποίος στην  προχθεσινή, τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019 μετέφερε τη βούληση του Υπουργού Εσωτερικών να προχωρήσει σε όλες τις βελτιωτικές ρυθμίσεις ώστε κανένας πολίτης να μην αισθάνεται αδικημένος από την εφαρμογή του Ν. 4647/2019. 
Σύμφωνα με τον εν λόγω Νόμο οι φορολογούμενοι μπορούν να απαλλαγούν από αναδρομικές επιβαρύνσεις σε δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη, όπως είναι ο ΤΑΠ, για τη δεκαετία 2010-2019 εφόσον προσέλθουν οικειοθελώς στους Δήμους και τα δηλώσουν μέχρι 31 Μαρτίου 2020.
Ο κ. Πλιάκος, ζήτησε από τον Υπουργό, επιδίδοντάς του και σχετική επιστολή, την υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου και των δεκάδων ιδιοκτητών ακινήτων που είχαν σπεύσει λίγες μέρες ή και εβδομάδες πριν την ψήφισή του στους Δήμους για να δηλώσουν τα τετραγωνικά των ιδιοκτησιών τους και να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τις οφειλές που προέκυπταν από την τακτοποίηση. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου ο Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς και τα ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του Νόμου και καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υπάλληλοι των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών των Δήμων και υποσχέθηκε πως στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εξετάσει την κατάθεση σχετικής τροπολογίας.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ενημερώνοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους για το αποτέλεσμα της συνάντησης χαρακτήρισε θετική τη στάση του Υπουργού καθώς όπως εξήγησε «με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τη μια επιτυγχάνεται ισονομία και αμβλύνονται οι όποιες αδικίες μεταξύ των πολιτών και από την άλλη οι Δήμοι θα αυξήσουν τα έσοδά τους από διαφυγόντα και ανείσπρακτα δημοτικά τέλη και φόρους».
«Ελπίζουμε, είπε ο κ. Πλιάκος, πως ήρθε η ώρα να δικαιωθεί η προσπάθεια που καταβάλαμε από διετίας για να πετύχουμε τη μείωση του ποσοστού των προστίμων από οφειλές ΤΑΠ και Δημοτικά τέλη με σχετικές επιστολές μας (20050/08-12-2017 και 861/25-01-2018), τόσο προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, όσο και προς Βουλευτές Ιωαννίνων με τις οποίες τους ζητούσαμε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εφαρμογή σχετικού νομοθετικού πλαισίου».