Καθυστερεί το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων για τους Βορειοηπειρώτες

on .

KATSH

• Για ανεξήγητη καθυστέρηση στη χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων στα μέλη της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας κάνει λόγο ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, με βάση απάντηση του υπουργείου Εργασίας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε με 30 συναδέλφους του. 
Η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, στο ερώτημα πότε θα βγάλει την Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προχωρήσει η καταβολή του επιδόματος, απάντησε ότι «εξετάζει τη δυνατότητα έκδοσης της ανωτέρω απόφασης στο πλαίσιο των πιστώσεων του εκτελούμενου κρατικού προϋπολογισμού».
Σε δήλωσή του ο κ. Κάτσης τονίζει: «Αναρωτιέμαι, πως φτάσαμε στο σημείο η κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο ώστε να εφαρμόσει έναν ψηφισμένο νόμο; Η Απάντηση μάλιστα δόθηκε αφότου είχε ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για το 2020, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προβλέψει 5,4 εκ. ευρώ περίπου και για το έτος 2019 το οποίο απ’ ότι φαίνεται δεν το υπολογίζουν καν, και ετήσια δαπάνη 10,8 εκ. ευρώ από το 2020 και έπειτα, το οποίο Θα εξετάσουν»!