Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα υμνεί τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

on .

ANASTASIOS META 3 2 20

• «Οφείλουμε ειδική ευγνωμοσύνη προς την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας για την ιδιαίτερη συμβολή της και την  αφοσίωσή της στην κοινωνική σταθερότητα της χώρας, αφού υπερασπίζεται την ελπίδα και τις αξίες για τα παιδιά και τους νέους μας». 
Με αυτά τα ιδιαίτερα επαινετικά λόγια χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, το πρόσωπο και το έργο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου,  που πλέον αναγνωρίζεται και γίνεται αποδεκτό από τον Αλβανικό λαό, καθώς φαίνονται καθαρά στην πράξη τα θετικά αποτελέσματά του. 
Ο Αλβανός Πρόεδρος έδωσε το «παρών» σε μια ακόμη πρωτοβουλία αγάπης και ανθρωπιάς, που πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, αφού η συγκεκριμένη δράση ήταν υπό την αιγίδα του. Το Σάββατο οργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του καθεδρικού ναού της Ανάστασης στα Τίρανα από την Ορθόδοξη Εκκλησία, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Συμμαχία για την Αιμοδοσία», αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία, που διενήργησε το αιματολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τιράνων. 
Σε μια χώρα, όπου η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, τέτοιες ενέργειες δεν είναι μόνο ωφέλιμες, αλλά μπορεί να αποδειχθούν και σωτήριες. Μάλιστα ο κ. Μέτα  ευχαρίστησε τους αιμοδότες για τον ανθρωπισμό, τον οποίον επέδειξαν. Αλλά ευχαρίστησε και τον πνευματικό ηγέτη της Αλβανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας, για την άμεση ενεργοποίησή του στην προώθηση του εθελοντισμού, σημειώνοντας αυτό, που ο Μακαριώτατος λέει: «Ευτυχία είναι το να δίνουμε, παρά το να λαμβάνουμε». 
Στην αιμοδοσία συμμετείχαν, αλλά και βοήθησαν για να γίνει με τον πιο αποδοτικό τρόπο, Ορθόδοξοι νέοι, αλλά  και πιστοί διάφορων ηλικιών. Ο κ. Μέτα είχε τη δυνατότητα, κατά την επίσκεψή του στον καθεδρικό ναό Τιράνων να επισκεφθεί το Βαπτιστήριο, καθώς και τον χώρο εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης των νέων. Ο κ. Μέτα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του από τις διαπιστώσεις του και ανέφερε ότι «οι ιερές διδασκαλίες της ειρήνης, της αγάπης και της ζωής, όχι μόνο αγγίζουν τις καρδιές και τα μυαλά των πιστών, αλλά είναι πραγματικά μηνύματα, ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους νέους μας, μέσα στις «ασθένειες του σύγχρονου κόσμου», όπως τα ναρκωτικά, τα τυχερά παιχνίδια, το αλκοόλ και ο εγωισμός». Και πρόσθεσε  ότι ο Μακαριώτατος Αναστάσιος Γιανουλάτος δικαίως διακηρύσσει: «Το αντίθετο της ειρήνης δεν είναι o πόλεμος, αλλά ο εγωκεντρισμός».
 Ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της Αλβανίας αναγνώρισε την αληθινή και τέλεια αγάπη, που φλογίζει και πυρπολεί την καρδιά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και φανερώνεται και στην αγάπη του προς τους ανθρώπους. Με σύνθημά του προς τους Αλβανούς: «Ό,τι και αν πιστεύετε, εμείς σας αγαπάμε», δημιουργεί αισιοδοξία, που στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα.
Η.Μ.