Απαραίτητος για την πόλη ο οδικός άξονας προς Κακαβιά

on .

SINEDRIASH DHMOTIKO SYMBOYLIO 5 2 2020

•  Ο Δήμος Ιωαννιτών συμπαρατάσσεται με όλους τους παράγοντες της Ηπείρου για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, τόνισε χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ. «Η κατασκευή του οδικού άξονα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει η πόλη στους Διευρωπαϊκούς άξονες. Η διεκδίκηση θα συνεχιστεί για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», πρόσθεσε. 
 Με αφορμή ερωτήσεις συμβούλων, ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε και σε άλλα τρέχοντα ζητήματα: Για το Β΄ Κλειστό Γυμναστήριο, ανάφερε πως πρέπει πρώτα να οριστικοποιηθεί η μεταφορά ή μη του κλειστού από το Ελληνικό. Επέμενε πως το Β΄ Κλειστό πρέπει να γίνει στο Βοτανικό, συμπληρώνοντας πως ο προϋπολογισμός φτάνει τα 17 εκ. ευρώ. 
 Για το πρόστιμο που επιβλήθηκε για το κανάλι Αμφιθέας, ο Δήμαρχος ανάφερε πως ο Δήμος δεν το αποδέχεται και θα προσβάλλει την απόφαση, ενώ απέρριψε ισχυρισμούς πως πρόκειται να αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη. 
 Σχετικά με τα «σπιτάκια» της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ανέφερε ότι τοποθετούνται στο πλαίσιο των συμβάσεων που έχει υπογράψει ο Δήμος από το παρελθόν. 
«Τα σπιτάκια έχουν κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και συμβάλλουν στην αύξηση της ανακύκλωσης. Σκοπός είναι να αυξήσουμε την ανακύκλωση στην πόλη», τόνισε ο Δήμαρχος.
 Η επέκταση του Βιολογικού
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, απαντώντας σε ερωτήματα για τον βιολογικό έκανε γνωστό ότι η σύμβαση για το έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του εργοστασίου, μετά την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη για τον απαραίτητο έλεγχο.
Η ολοκλήρωση του ελέγχου θα γίνει εντός των ημερών και αμέσως μετά θα αποσταλεί η σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Για τη λυματολάσπη, έκανε γνωστό ότι στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, θα οριστικοποιηθεί η διακήρυξη του διαγωνισμού ο οποίος θα είναι κοινός τόσο για την αποθηκευμένη όσο και για την παραγόμενη ποσότητα. Σημείωσε δε ότι το κόστος θα είναι μικρότερο απ’ ότι ήταν στο διαγωνισμό του καλοκαιριού που ακυρώθηκε και αφορούσε μόνο στην αποθηκευμένη ποσότητα. Ακόμη διαβεβαίωσε πως η χλωρίωση του νερού γίνεται κανονικά. 
Ο παραλίμνιος δρόμος
Στην παραχώρηση της έκτασης από την Κτηματική Υπηρεσία οφείλεται η καθυστέρηση που παρατηρείται για την υποβολή της πρότασης για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται σύντομα να υπάρξει θετική έκβαση. Παράλληλα αναζητείται τρόπος για να καλυφθεί το κόστος των απαλλοτριώσεων ιδιωτικών εκτάσεων.