Μάχη για τρεις οι αυριανές εκλογές στην ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων

on .

 KALPH

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Κυριακή τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, προκειμένου να αναδείξουν τους νέους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών αλλά και τα μέλη των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων.
Να σημειωθεί ότι κάλπες αύριο θα στηθούν μόνο σε έξι Νομούς της χώρας για την ανάδειξη νέων προέδρων νομαρχιακών επιτροπών, καθώς στους υπόλοιπους οι υποψηφιότητες υπήρξαν μοναδικές και ως εκ τούτου έγινε ανακήρυξη προέδρων.
Τα παρατράγουδα, βέβαια, δεν λείπουν μιας και στον Νομό Ηλείας εκκρεμεί ένσταση κατά υποψηφίου, την οποία εξετάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και κάλπες στην πόλη της Πελοποννήσου αύριο δεν θα στηθούν.
Να σημειωθεί ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ηλικίας 16-32 ετών και είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μελών της ΟΝΝΕΔ. Για να καταθέσει κάποιος υποψηφιότητα για Πρόεδρος Ν.Ε έπρεπε να συγκεντρώσει 60 μοναδικές υπογραφές από μέλη που ανήκουν σε ΔΗΜΤΟ του ίδιου Νομού.
Στα Γιάννενα
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων της ΟΝΝΕΔ είναι η μοναδική στην Ελλάδα όπου την προεδρία διεκδικούν τρία μέλη της.
• Ο  27χρονος πολιτικός μηχανικός Μιχάλης Ντιναλέξης, με σπουδές στο εξωτερικό, διετέλεσε Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Λονδίνου και αντιπρόεδρος Μ. Βρετανίας.
• Ο Δημήτρης Μπιλανάκης έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπ. Ιωαννίνων, έχει εργαστεί σε ΚΔΑΠ, έχει ασχοληθεί ενεργά με τη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ Ιωαννινων, ενώ είναι χρόνια αθλητής του Μπάσκετ.
• Ο Νεόφυτος Καλαϊτζίδης από τη Δράμα, είναι φοιτητής στην πόλη μας στο τμήμα Λογοθεραπείας και έχει περάσει από τη θέση υπευθύνου της ΔΑΠ ΤΕΙ.
Η ψηφοφορία θα γίνει στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. (Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 4ο όροφο) από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.
Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 40%, θα υπάρξει δεύτερος γύρος για να αναδειχθεί αυτός που θα διαδεχθεί τον Θανάση Μωρόγιαννη στην ηγεσία της τοπικής ΟΝΝΕΔ.
Στην υπόλοιπη Ήπειρο
Στους υπόλοιπους τρεις νομούς της Ηπείρου, έχει γίνει ήδη ανακήρυξη των προέδρων, καθώς υπήρχε μόλις μια υποψηφιότητα. 
Επομένως, νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στην Άρτα είναι ο Κωνσταντίνος Γιοβάρθης, στη Θεσπρωτία ο Προκόπιος Τσαρκοβίστας και στην Πρέβεζα ο Νικόλαος Αθανασόπουλος.