Καιρός να δούμε και τον ενιαίο χωρικό σχεδιασμό στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

on .

kalogianis

• «Ένα πολεοδομικό ζήτημα της πόλης των Ιωαννίνων, το οποίο έρχεται από το παρελθόν, έκλεισε. Καιρός είναι να δούμε πλέον και τον ενιαίο χωρικό σχεδιασμό στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων».

Αυτό τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννη, με αφορμή τη θετική γνωμοδότηση του ΣτΕ επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την πολεοδομική μελέτη Σεισμόπληκτων. Τώρα απομένει η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας για την οριστική έγκριση της μελέτης. 
Αναφερόμενος στο ιστορικό ο κ. Καλογιάννης σημείωσε: «Παρακολουθώ το θέμα του σχεδίου Σεισμοπλήκτων από κοντά για περισσότερο από δέκα χρόνια. Από το περασμένο καλοκαίρι συνεργάστηκα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ιωαννιτών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μπακογιάννη και τον Υφυπουργό κ. Οικονόμου, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του Φακέλου των Σεισμοπλήκτων και να προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2014, το τότε ΥΠΕΚΑ είχε ολοκληρώσει και στείλει στο ΣτΕ, για επεξεργασία, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Το ΣτΕ ζήτησε, στις 11 Φεβρουαρίου 2015, από την πολιτική ηγεσία του τότε νεοσύστατου Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη σύμφωνη γνώμη της, ώστε να προχωρήσει η επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και το θέμα «πάγωσε» για μεγάλο διάστημα. Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος είχε την πολιτική βούληση να προχωρήσει το θέμα και την ευχαριστώ για τη συνεργασία μας».