Στη Βουλή η ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

on .

tzoyfi

• Έγγραφη αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, με θέμα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην εγκατάσταση υπόγειων δεξαμενών αποθήκευσης υγραερίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ).
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην αναφορά που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Υγείας, τονίζει πως καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις στη διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης των δεξαμενών αποθήκευσης που αναμένεται να καλύψουν τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες του νοσοκομείου, μειώνοντας το κόστος κατά 700.000 ευρώ ετησίως. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το έργο θα έχει αξιοσημείωτο οικολογικό αποτύπωμα, μειώνοντας την αιθαλομίχλη στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη αναφέρει πως οι υπηρεσίες αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ερμηνεία των διατάξεων που αφορούν στην έκδοση των σχετικών αδειών για την υλοποίηση του έργου και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να μεριμνήσουν άμεσα για την επίλυση του ζητήματος.