Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» δημιουργεί οφέλη…

on .

THEODORIKAKOS TAKHS
• Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ήδη «τρέχει» και δημιουργεί οφέλη για όλους τους Έλληνες καθώς 77 έργα ύψους 105 δισ. ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη και σε αυτά έχουν δημιουργηθεί ήδη 1.100 θέσεις εργασίας.
Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στο ΟΡΕΝ, με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δισ. ευρώ, θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, σε 5.000 έργα που θα γίνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, και στον τελευταίο Δήμο της χώρας.
Τα 2,5 δισ. ευρώ είναι διασφαλισμένοι πόροι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, είπε ο υπουργός Εσωτερικών κι εξήγησε ότι «το ΤΠΔ δανείζει τους δήμους και στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών πληρώνει τα τοκοχρεολύσια για λογαριασμό των Δήμων από το ΠΔΕ για τα επόμενα 15-2- χρόνια».
Παράλληλα ανέφερε ότι «το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα εκδοθούν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Εφαρμογών του Υπουργείου Εσωτερικών 11 προσκλήσεις προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Θα μπορούν, κατ’ αρχήν, μέχρι 31 Δεκεμβρίου να υποβάλλουν τα δικά τους αιτήματα και τις δικές τους οργανωμένες μελέτες για έργα».
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην καινοτομία του προγράμματος να χρηματοδοτεί με 100 εκατ. ευρώ τις μελέτες και να ενισχύει τις τεχνικές υπηρεσίες Δήμων που δεν έχουν επάρκεια με μηχανικούς από το ειδικό μητρώο της ΕΕΤΑΑ.
Σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε ο προκάτοχός του στο υπουργείο Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Ο κ. Χαρίτσης θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του για λογαριασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσε την Αυτοδιοίκηση. Τη διέλυσαν με δύο τρόπους: Ο ένας είναι ότι καθιέρωσαν την απλή αναλογική και τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς γιατί δεν θα υπήρχαν πλειοψηφίες εάν δεν ερχόμασταν να αλλάξουμε τον νόμο πέρσι τον Ιούλιο και το δεύτερο είναι τα απίστευτα ψέματά τους προς την Αυτοδιοίκηση, όταν υποσχέθηκαν έργα 1,234 δισ. ευρώ και είχαν διασφαλισμένους πόρους 134 εκατ. ευρώ».