Τσίπρας και Παππάς παίζουν θέατρο στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

on .

TSIPRAS PAPPAS

• Θέατρο καταλογίζει η Ν.Δ. σε Τσίπρα – Παππά, με αφορμή τα όσα έγιναν χθες στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο πρώην υπουργός Επικρατείας έκανε «αυτοκριτική» για να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα.
«Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τους σοκαριστικούς διαλόγους του κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας το μόνο που βρήκε να ψελλίσει, είναι για "λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες" και ο κ. Παππάς ότι τα αδιανόητα που εκστόμιζε, δεν είχαν να κάνουν με τις "αυθεντικές πεποιθήσεις" του. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με τις παρακρατικές μεθόδους. Δυο κουβέντες του αέρα κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά», σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Ν.Δ. και προσθέτει: «Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Για τόσο αφελείς περνούν τους Έλληνες; Αποδεικνύεται γι' άλλη μια φορά ότι ο κ. Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο. Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει».
Σε δύσκολη θέση…
Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των αποκαλύψεων για το παρακράτος και τη συνομιλία Παππά-Μιωνή, είχε ζητήσει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλειά τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες».
Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς, παίρνοντας το λόγο έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον Αλ. Τσίπρα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και απαντώντας ουσιαστικά στο ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση κατά πόσο δηλαδή ήταν ή όχι σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα.
«Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο, λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη», ανέφερε, μεταξύ άλλων.