Τηλεφωνική επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με Άνγ. Μέρκελ

on .

MHTSOTAKHS DIAGGELMA 12 8 2020

• Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Μέρκελ ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Merkel για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής (σ.σ. σημερινής) έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά τη συνομιλία, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετέβησαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία του σημερινού έκτακτου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νωρίτερα τον Πρωθυπουργό ενημέρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος.