Την Τρίτη η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

on .

SYSKEPSH SXOLEIA

• Σύσκεψη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν θέματα συντονισμού ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, υπό τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19.
Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου από τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σ. Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Α. Σκέρτσος.
Πάντως χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι με τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα είναι πιθανή η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων κατά μία εβδομάδα.
Όπως είπε «η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μια εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση».