Ξεκινά την πλήρη λειτουργία του ο Βιολογικός Καθαρισμός Λούρου

on .

georgakos

• Ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα και άκρως απαραίτητα έργα προσφοράς στην καθημερινότητα και στην προστασία του περιβάλλοντος, αυτό του Βιολογικού Καθαρισμού στη Δημοτική Ενότητα Λούρου, ξεκινά την πλήρη λειτουργία του! Το σημαντικό έργο «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και βιολογικού καθαρισμού λυμάτων Δήμων Λούρου και Θεσπρωτικού», το οποίο και εγκρίθηκε με σχετική μελέτη το 2002 και ξεκίνησε μετά την έναρξη σύμβασης το 2010 τις πρώτες εργασίες το 2012, αποτελούσε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, μία εκ των βασικών προγραμματικών δεσμεύσεων του νέου Δημάρχου Πρέβεζας Ν. Γεωργάκου προς τους Δημότες της περιοχής Λούρου, Ωρωπού, Στεφάνης καθώς και της ευρύτερης περιοχής αλλά και προς όλους τους Δημότες ως προς την ύψιστη περιβαλλοντική του σπουδαιότητα, είναι πλέον μετά από μία οδύσσεια 18 ετών πραγματικότητα και τίθεται σε πλήρη λειτουργία.
Την περασμένη Παρασκευή ένα έτος από την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Πρέβεζας συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Λούρου κ. Νίκο Παγγέ, βρέθηκε επιτόπου αρχικά στη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου Ωρωπού και κατόπιν στο νέο πλέον λειτουργικό Βιολογικό Καθαρισμό Λούρου και παρουσία εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας δήλωσε, μεταξύ άλλων: «η περιοχή παίρνει την καθαρή ανάσα που τόσα χρόνια αποζητούσε στη λύση ενός χρόνιου και επιβλαβούς για το περιβάλλον προβλήματος, ιδιαίτερα σε μία περιοχή σημαντικής εθνικής περιβαλλοντικής αξίας και εθνικής σπουδαιότητας στην ευρύτερη ζώνη του εθνικού πάρκου του Αμβρακικού.
Η νέα Δημοτική Αρχή γνωρίζει πολύ καλά και έχει την τεχνογνωσία να εργάζεται με στρατηγική και μεθοδικότητα αξιοποιώντας με το βέλτιστο τρόπο τις υπηρεσίες της και το προσωπικό του Δήμου, σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς τεχνοκράτες, ώστε να προχωρά μπροστά στην υλοποίηση του προγράμματος που έχει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια της δημαρχίας μας που ακολουθούν έως το 2023...».