Με 17 μονάδες προηγείται η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

on .

DHMOSKOPHSH ND SYRIZA

• Μεγάλη παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%, τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,2% και έπονται Ελληνική Λύση με 3,5% και ΜεΡΑ25 με 2,5%.
Επιπλέον, ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 52,3% των ερωτηθέντων, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο 26,2%.
Σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, το 52,1% κρίνει το κυβερνητικό έργο θετικά, ενώ το 44,1% αρνητικά.
Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, το 63,7% θεωρεί πιθανό ένα θερμό επεισόδιο, με το 34,5% να απαντά αρνητικά. Επιπλέον, το 69,8% θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία, ενώ σε ερώτηση για το αν πρέπει η χώρα μας να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα της γειτονικής χώρας με στρατιωτικά μέσα το 49,2% απαντά «ναι και μάλλον ναι» και 47,1% απαντά «όχι και μάλλον όχι».