Υποστήριξη ασθενών με κορωνοϊό στα Γιάννενα!

on .

RAPTH ZOH SYSKEPSH 27 10 20

• Η αναβάθμιση των δομών ψυχικής υγείας που λειτουργούν στα Γιάννενα αλλά και η υλοποίηση προγραμμάτων ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με κορωνοϊό βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε χθες η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη στην πόλη μας.
Ο πρώτος σταθμός της επίσκεψής της ήταν η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Νίκο Κατσακιώρη, τον Διευθυντή της Κλινικής Θωμά Υφαντή και εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η κ. Ράπτη, η οποία είναι αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία και το έργο της Ψυχιατρικής Κλινικής και συνεχάρη τους ιθύνοντες για την άρτια, όπως τη χαρακτήρισε, επιστημονική και οργανωτική λειτουργία τόσο της Κλινικής όσο και των μονάδων και δομών που αυτή εποπτεύει.

Ψυχολογική υποστήριξη
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και το πρώτο σε επισκεψιμότητα. Αναπτύσσει πρωτοποριακά προγράμματα στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, όπως Μονάδα επιλόχειας κατάθλιψης, Μονάδα έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση, Κέντρο για αυτισμό ενηλίκων, Ιατρείο για τη φοιτητική κοινότητα 18-24 ετών.
Δήλωσε δε πως αποφασίστηκε η στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για την εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με κορωνοϊό, τόσο κατά τη νοσηλεία τους, όσο και κατά τη μετανοσοκομειακη κατ´ οίκον παραμονή. Όπως είπε, τόσο όσοι ασθενείς νοσηλεύονται όσο και εκείνοι που επιστρέφουν σπίτι τους έχουν ανάγκη στήριξης. Πολύ καλή χαρακτήρισε τη συνεργασία με την Υφυπουργό και ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Ι. Ν. Κατσακιώρης. Η Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε επίσης το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», αλλά και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Συνάντηση με Ελισάφ
Με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ συναντήθηκε χθες, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Γιάννενα, η Υφυπουργό Υγείας (φωτό). Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και έδωσε την ευκαιρία να γίνει εκτενής συζήτηση για την κατάσταση στην περιοχή μετά την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού όπως και για την κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της πόλης. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα για τις δομές ψυχικής υγείας που λειτουργούν στα Γιάννενα και την αναβάθμισή τους.
Η κ. Ράπτη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εκτενή συζήτηση που είχαν και τόνισε ότι η συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι συνεχής και προς όφελος των πολιτών.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ