Ανάγκη για ειδικό πρόγραμμα στήριξης του κλάδου εστίασης

on .

rizopoulos

• Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εστίαση στο νομό Ιωαννίνων τέθηκαν επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη που είχε o επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, με το Σωματείο καφέ, μπαρ και εστίασης Ιωαννίνων, "Παμβώτις" το οποίο εκπροσωπήθηκε από τους Τάτση Χρήστο (πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου), Σταύρο Νταή (Ταμίας), Γιαννόπουλο Γιώργο (μέλος), Τσιάβο Γιάννη και Παλάσχα Πέτρο (Μέλη του σωματείου).
Οι εμπλεκόμενοι εστίασαν κυρίως στο μέλλον του κλάδου μετά την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και στη σχεδίαση στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της εστίασης στην περιοχή των Ιωαννίνων. Το Σωματείο και η παράταξη των Οριζόντων Ηπείρου συμφώνησαν ότι θα πρέπει να τεθούν στους αρμόδιους φορείς τρία βασικά αιτήματα τα οποία θα αφορούν σε ειδικό πρόγραμμα επιδότησης για την εστίαση το οποίο θα είναι ξεχωριστό από το υπάρχον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καλύτερη αξιοποίηση του Δημοσίου χρήματος και σχεδίαση ενός προγράμματος χρηματοδότησης προκειμένου οι επιχειρήσεις να είναι λειτουργικές και να μείνουν ζωντανές τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.
Ο κ. Ριζόπουλος, τόνισε στους εκπροσώπους της εστίασης ότι θα πρέπει να γίνει και μια συνάντηση από κοινού με τους ξενοδόχους διότι πολλά ζητήματα αφορούν την ανάπτυξη της Ηπείρου ως τουριστικό προορισμό και όλες οι πλευρές θα πρέπει από κοινού να αποσκοπούν στην προσέλευση των επισκεπτών. «Πιστεύω ότι είναι μια ιδανική στιγμή για να διαμορφωθεί ένα ειδικό πρόγραμμα αποκλειστικά για την εστίαση αντιγράφοντας πλήρως εκείνο που ανακοίνωσε η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο είναι ύψους 5 εκατ. ευρώ. Πρέπει επιτέλους στην Ήπειρο να αποφασίσουμε ότι η ηγεσία της κρίνεται από το ότι αδυνατεί να πρωτοτυπήσει και να βρεθεί μπροστά από τις εξελίξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.