Σακελλαροπούλου – Τασούλας στα «Ελευθέρια» Ιωαννίνων!

on .

SAKELLAROPOYLOY KATERINATASOYLAS KOSTAS BOYLH EDRA

• Πολύ διαφορετικοί, λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, θα είναι οι φετινοί εορτασμοί για την 108η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον Οθωμανικό ζυγό.
Ωστόσο, θα γίνουν με το ανώτατο επίπεδο εκπροσώπησης της Ελληνικής Πολιτείας, καθώς - σύμφωνα με πληροφορίες του «Π.Λ.» αναμένεται να παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας!
Οι εορτασμοί θα είναι φέτος διήμεροι, με την καθιερωμένη εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών να γίνεται μέσω του διαδικτύου, ενώ ανήμερα της επετείου δεν θα λάβει χώρα η καθιερωμένη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση. Θα γίνουν μόνο δοξολογία και κατάθεση στεφάνων, τελετές στις οποίες, εκτός απροόπτου, θα παραβρεθούν η Κατ. Σακελλαροπούλου, ο Κ. Τασούλας, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των τοπικών Αρχών.

To πρόγραμμα
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια» θα ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, παραμονή της επετείου απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, στις 19.30 θα λάβει χώρα διαδικτυακή πανηγυρική εκδήλωση από την αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο youtube μέσω του συνδέσμου http://youtu.be/rNO6Tf1u_Vw. Θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και θα ακολουθήσει ομιλία του συγγραφέα Δημήτρη Οικονόμου με θέμα «Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων και οι προκλήσεις του σήμερα».

Η βραδιά θα κλείσει με μουσική εκδήλωση από την Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, η οποία θα ερμηνεύσει «πέντε ελληνικούς χορούς για ορχήστρα» του Νίκου Σκαλκώτα. Μουσική διεύθυνση Γιώργος Χλίτσιος.
Ανήμερα της επετείου, την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων (10.30) και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων (11.00), ενώ δεν θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση λόγω των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού.