Στη Βουλή η αξιοποίηση της σχολικής περιουσίας στον Νομό Πρέβεζας

on .

mparkas

• Με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, έρχεται στη Βουλή το ζήτημα της αξιοποίησης της περιουσίας των σχολικών μονάδων του Νομού Πρέβεζας ύστερα από πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκα, την οποία συνυπογράφουν οκτώ βουλευτές του κόμματος.
Με την ερώτησή τους ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς, πρώτον, ποια είναι η καταγεγραμμένη σχολική περιουσία των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας. Δεύτερον, ποιο ποσοστό αυτής αποδίδεται στις ανά σχολική μονάδα Σχολικές Επιτροπές, όπως αυτό προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία. Τρίτον, αν οι συναρμόδιοι Υπουργοί θα προχωρήσουν σε έκτακτη χρηματοδότηση, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών λειτουργίας των σχολικών μονάδων, στις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος.
Επίσης, καλούνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί να καταθέσουν εντός της προθεσμίας, που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, πρώτον, τα συμβόλαια μίσθωσης από ενδεχόμενη αξιοποίηση της σχολικής περιουσίας των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας, μέσω της εκμετάλλευσης των σχολικών κυλικείων. Δεύτερον, τον αριθμό από τα παραπάνω συμβόλαια, τα οποία εκτελούνται ομαλά. Τρίτον, το συνολικό ποσό από κάθε είδους εισφορές, δωρεές, κληρονομιές και κληροδοσίες. Τέταρτον, το συνολικό ποσό τακτικών και έκτακτων επιχορηγήσεων από τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών με σκοπό την ομαλή λειτουργία των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας για τα Σχολικά Έτη, 2019-2020 και 2020-2021.