Ο Χάρης Λαζάνης αντιπρόεδρος στους Ευρωπαίους Νέους Αυτοδιοικητικούς

on .

LAZANHS XARHS
Σε μία σημαντική θέση εξελέγη ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Καχριμάνη, Αντιπρόεδρος του ΠΕΑΚΙ και δικηγόρος στο επάγγελμα Χάρης Λαζάνης. Πρόκειται για τη θέση του Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών.
Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος Νεκτάριος Καλαντζής η δημιουργία των Νέων Ευρωπαίων Αυτοδιοικητικών γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ξεκινάει από την Ελλάδα, μέλη αιρετούς νέες και νέους από κάθε σημείο της Ευρώπης έως 40 ετών (ELL U40).
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Προέδρου της Ε. Ν.Α. Ελλάδος, η κλιματική αλλαγή, οι έξυπνες εφαρμογές (smart cities), η χρήση των νέων τεχνολογιών, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, η αστικοποίηση, σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως και η αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας, θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της νέας γενιάς αιρετών στις πόλεις της Ευρώπης. Επίσης, τα ιδρυτικά μέλη της προέρχονται από κάθε σημείο της Ευρώπης και πρόκειται για Δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους κάτω των 40 ετών.