Ο Έντι Ράμα «φρόντισε» να ψηφίσουν λιγότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους!

on .

ALBANIA EKLOGES 26 4 21

• Ενώ σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από τις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη νέου Κοινοβουλίου στην Αλβανία, αυτό που μπορεί να πει κανείς με σιγουριά είναι ότι μεγάλος νικητής της αναμέτρησης αναδείχθηκε η αποχή, η οποία κυμάνθηκε στο 52%.
Από την μία πολλοί ψηφοφόροι «γύρισαν την πλάτη» στα πολιτικά κόμματα, απαξιώνοντας την εκλογική διαδικασία, και από την άλλη η απόφαση του Έντι Ράμα για επιβολή καραντίνας με πρόσχημα την πανδημία απέτρεψε πολλούς που θα ήθελαν να ταξιδέψουν στην Αλβανία, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα!
Με το 57,5% των καταμετρημένων ψήφων το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα συγκέντρωνε το 48,86% και ακολουθούσαν το Δημοκρατικό Κόμμα του Λουλζίμ Μπασά με 38,68% και το LSI της Μονίκα Κρυεμάδι 7,13%.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα κερδίσει την αυτοδυναμία, εάν συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων.
Η πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα σε δηλώσεις της ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να αποδεχτούν το εκλογικό αποτέλεσμα μετά την οριστική ανακοίνωση.
«Θα εξετάσουμε προσεκτικά τη διαδικασία. Οι Αλβανοί ψηφοφόροι έχουν κάνει τη δουλειά τους, τώρα η ευθύνη παραμένει στους καταμετρητές να κάνουν τη δουλειά τους με ακεραιότητα. Και πιστεύω ότι θα το κάνουν», δήλωσε.