Δυο ομογενείς βουλευτές σε Τίρανα και Αυλώνα

on .

EKLOGES ALBANIA 2021

Δύο είναι οι βουλευτές από το χώρο της Ελληνικής Μειονότητας, οι οποίοι εξελέγησαν με Αλβανικά κόμματα.
Εξελέγη στα Τίρανα με το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, που ήταν σε εκλόγιμη θέση.
Tώρα, κύκλοι του Δημοκρατικού Κόμματος τον καλούν να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα σε δημοσιογράφο, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν τους έφερε πολλές ψήφους!
Ωστόσο αυτή η πρόταση αποτελεί «ένα χτύπημα κάτω από τη μέση» σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας.
Και ο Ν. Κούρης σε Αυλώνα
Δεν εξελέγη στο Αργυρόκαστρο ο επί πολλά χρόνια βουλευτής Βαγγέλης Τάβος, παρότι συγκέντρωσε 2.237 ψήφους, αλλά το κόμμα του, το LSI, που ίδρυσε ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, είχε απώλεια περίπου 60% σε σχέση με τις εκλογές του 2017 στη συγκεκριμένη περιοχή.
Εξελέγη, όμως, για πρώτη φορά ο γιατρός Νίκος Κούρης, που ήταν στην 5η εκλόγιμη θέση, στην περιοχή Αυλώνας, παίρνοντας 4409 ψήφους.
Οι «Τσάμηδες»
Στο μεταξύ, οι «Τσάμηδες» εκπροσωπούνται και πάλι στην Αλβανική Βουλή. O αρχηγός του κόμματός τους, του PDIU, Σπετίμ Ιντρίζι, εξασφάλισε έδρα, μέσα από τις λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος. Ήταν υποψήφιος στην 9η εκλόγιμη θέση στα Τίρανα.
Επίσης στην περιοχή Τιράνων εξελέγη και η Mesila Doda, που ήταν στην 12η εκλόγιμη θέση του Δημοκρατικού Κόμματος.
Εξάλλου εξελέγησαν βουλευτές και με το Σοσιαλιστικό κόμμα άτομα, που δηλώνουν «Τσάμικης καταγωγής».
Το Αλβανικό κατεστημένο ανέχεται και υποστηρίζει τις ανιστόρητες εθνικιστικές κορώνες των αυτοαποκαλούμενων «Τσάμηδων», την ίδια στιγμή, που προσπαθεί να αποδυναμώσει, όσο γίνεται περισσότερο, την Ελληνική Μειονότητα.

Η. M.