Πάει πίσω λόγω πανδημίας το τακτικό συνέδριο της Ν.Δ.

on .

 synedrio

• Για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους μετατίθεται το 14ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η παρούσα συγκυρία με την πανδημία του κορωνοϊού και τη νέα μετάλλαξη δεν ενδείκνυται για την πραγματοποίησή του.

Την ανακοίνωση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί του Σαββάτου ανοίγοντας το προσυνέδριο της παράταξης στα Γιάννενα, το οποίο έλαβε χώρα στο κατάμεστο από κόσμο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Du Lac».

Παράλληλα, πρότεινε ως νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη.

Επιβεβλημένη μετάθεση

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό Συνέδριο, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Προφανώς και όλοι όσοι θα προσέρχονταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τη δυνατότητα να κάνουν και rapid test.

Όμως, σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε ενδεχομένως το λάθος μήνυμα».

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Συνεδρίου, ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναβολής του συνεδρίου τονίζοντας πως «δεν μπορεί να θολώσουμε το μήνυμα, το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό, ότι για να πάρουμε τη ζωή και πάλι στα χέρια μας πρέπει να εμβολιαστούμε, πρέπει να προσέχουμε, και πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο νυν Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που του έκανε τον Ιούλιο του 2019 να τον προτείνει για τη συγκεκριμένη θέση. Όπως ανέφερε, «αυτή είναι η διπλή ευθύνη που έχουμε από εδώ και πέρα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της παράταξής μας. Η φυγή της Ελλάδας προς τα μπρος».

Από την πλευρά του, τέλος, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως «η απόφαση για μια μικρή χρονική μετάθεση του Συνεδρίου αποδεικνύει ότι είμαστε ξεχωριστοί. Γιατί μπορούμε ταυτοχρόνως να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία το πιο σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα στην πράξη έχοντας διοργανώσει, ήδη, ένα συνέδριο με πάρα πολλές διαδικασίες ψηφιακές όπως το προηγούμενο, χωρίς υλικό».