Στον αυριανό β’ γύρο των εκλογών ξεκαθαρίζει η προεδρία στο ΚΙΝΑΛ

on .

ANDROYLAKHS PAPANDREOY

Νίκος Ανδρουλάκης ή Γιώργος Παπανδρέου; Το ερώτημα θα απαντηθεί αύριο, Κυριακή στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, με το στοίχημα όλων και κυρίως των δυο διεκδικητών της προεδρίας, να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.
Η αθρόα προσέλευση στον α’ γύρο (271.000) δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, με την Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του κόμματος της πρώτης Κυριακής να προσέλθουν και πάλι αύριο στις κάλπες.
Βέβαια, δεν έλειψαν και τα… παρατράγουδα λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα της κάλπης, αφού ο ένας εκ των διεκδικητών, ο Γ. Παπανδρέου προέβη σε καταγγελία περί παρατυπιών στην ψηφοφορία του α’ γύρου, που λίγο αργότερα έσπευσε να… τη μαζέψει, δηλώνοντας ότι ουδέποτε αμφισβήτησε το αποτέλεσμα!
Όπως και να’ χει πάντως η εκλογική διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία και αύριο θα μάθουμε ποιος θα αναλάβει την προεδρία στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο φιλοδοξεί να γυρίσει νέα σελίδα και να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Η ψηφοφορία…
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν και στον α’ γύρο.
Κάλπες θα στηθούν στα ίδια εκλογικά κέντρα, τα οποία στο Νομό Ιωαννίνων υπενθυμίζεται ότι είναι τα εξής: Στο Δήμο Ιωαννιτών στο κτίριο της Ριζαρείου Πολιτείας και στον παιδότοπο του ΚΕΠΑΒΙ, στο πρώην δημαρχείο Κατσικά και στο πρώην δημαρχείο Πεδινής.
Στο Δήμο Δωδώνης στο Πνευματικό Κέντρο στο Κρυφοβό, στο Δήμο Ζαγορίου στο δημαρχείο στους Ασπράγγελους, στο Δήμο Ζίτσας στο παλιό δημαρχείο στην Ελεούσα, στους Δήμους Κόνιτσας και Μετσόβου στα δημαρχεία, στο Δήμο Πωγωνίου στο δημαρχείο στο Καλπάκι και στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων στο δημαρχείο στα Πράμαντα και στο πρ. δημαρχείο Κατσανοχωρίων στο Καλέντζι.
Υπενθυμίζεται ότι στο Νομό Ιωαννίνων στον α’ γύρο στις κάλπες προσήλθαν περίπου 4.500 μέλη και φίλοι του κόμματος. Ο Ν. Ανδρουλάκης έλαβε 1.885 ψήφους και ο Γ. Παπανδρέου 1.368.
***
Στην εγκύκλιο που εξέδωσε η ΕΔΕΚΑΠ για την αυριανή εκλογική διαδικασία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.
Οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό.