Ο Νίκος Ανδρουλάκης νέος και ισχυρός Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ!

on .

ANDROYLAKHS NIKOS 13 12 21

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι, όπως αναμενόταν, ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, καθώς επικράτησε με συντριπτική διαφορά στις εσωκομματικές εκλογές έναντι του αντιπάλου του Γιώργου Παπανδρέου.
Περίπου 206.000 οπαδοί και μέλη του ΚΙΝΑΛ προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες αναδεικνύοντας τον κ. Ανδρουλάκη απόλυτο κυρίαρχο με 67,88%, έναντι 32,12% του αντιπάλου του. Τον νικητή συνεχάρησαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κ.α..
Χθες εξάλλου προήδρευσε στην πρώτη συνεδρίαση στελεχών του ΚΙΝΑΛ, όπου αποφασίστηκε ότι θα συνεδριάσει σήμερα η ΚΟ του κόμματος, ώστε να οριστεί ο επικεφαλής της αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Παράλληλα, θα εκλεγεί και νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Νομός Ιωαννίνων
Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία στο Νομό Ιωαννίνων, όπου προσήλθαν στις κάλπες 3.651 πολίτες έναντι 4.531 στον α’ γύρο, με την επικράτηση του Ν. Ανδρουλάκη να είναι σχεδόν καθολική, λαμβάνοντας τις διπλάσιες ψήφους σε σχέση με τον Γ. Παπανδρέου και συγκεκριμένα 2.440 έναντι 1.203.
Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ ευχαριστεί τους πολίτες που συμμετείχαν μαζικά στην εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.
«Μία καινούργια σελίδα ανοίγει για την παράταξη και την χώρα με Πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Γιατί η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό», τονίζει χαρακτηριστικά.

Δήλωση Κ. Γάτσιου
Την ανάγκη σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή να δοθεί στον νέο Πρόεδρο κάθε δυνατή στήριξη από όλους επισημαίνει ο πολιτευτής Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ Κωνσταντίνος Γάτσιος σε χθεσινή του ανακοίνωση με αφορμή την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.
Συγχαίροντας τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του, ο κ. Γάτσιος τονίζει χαρακτηριστικά: «Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία συνιστά μίας μεγάλης σημασίας νικηφόρα στιγμή στην πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, προσδίδει βαρύτητα στη διαδικασία εκλογής και αποτελεί σπουδαία πολιτική «προίκα» για τον νέο πρόεδρο» και προσθέτει: «Ας προχωρήσουμε τώρα προς το μέλλον, όλες και όλοι μαζί, με όραμα αλλά και ρεαλισμό, με ομοθυμία αλλά και συντροφικότητα, απαλλαγμένοι από τα σφάλματα και τις αστοχίες του παρελθόντος, για τη δημιουργία ενός ανοιχτού, δημοκρατικού, συμμετοχικού, μεταρρυθμιστικού κινήματος στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων και του έθνους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και πισωγυρίσματα».

Τα αποτελέσματα
Συντριπτική διαφορά υπέρ του Ν. Ανδρουλάκη καταδεικνύουν τα αποτελέσματα που έβγαλε η κάλπη στα εκλογικά τμήματα του Νομού Ιωαννίνων, τα οποία έχουν ως εξής:
Ριζάρειος -1
Ανδρουλάκης 239
Παπανδρέου 109
Ριζάρειος -2
Ανδρουλάκης 246
Παπανδρέου 120
ΚΕΠΑΒΙ-1
Ανδρουλάκης 268
Παπανδρέου 182
ΚΕΠΑΒΙ-2
Ανδρουλάκης 307
Παπανδρέου 153
ΚΑΤΣΙΚΑ
Ανδρουλάκης 294
Παπανδρέου 126
ΠΕΔΙΝΗ
Ανδρουλάκης 210
Παπανδρέου 98
ΠΩΓΩΝΙ
Ανδρουλάκης 138
Παπανδρέου 32
ΚΟΝΙΤΣΑ
Ανδρουλάκης 80
Παπανδρέου 53
ΖΙΤΣΑ
Ανδρουλάκης 468
Παπανδρέου 97
ΜΕΤΣΟΒΟ
Ανδρουλάκης 27
Παπανδρέου 32
ΔΩΔΩΝΗ
Ανδρουλάκης 78
Παπανδρέου 68
ΖΑΓΟΡΙ
Ανδρουλάκης 34
Παπανδρέου 30
ΚΑΛΕΝΤΖΙ
Ανδρουλάκης 43
Παπανδρέου 29
ΠΡΑΜΑΝΤΑ
Ανδρουλάκης 8
Παπανδρέου 74

Στην υπόλοιπη Ήπειρο
Άνετη ήταν η επικράτηση του νέου Προέδρου και στην υπόλοιπη Ήπειρο.
Στο Νομό Πρέβεζας: Ανδρουλάκης 1.047 ψήφους - Παπανδρέου 637.
Στο Νομό Θεσπρωτίας: Ανδρουλάκης 1.013 - Παπανδρέου 634.
Στο Νομό Άρτας: Ανδρουλάκης 787 – Παπανδρέου 567.

Η πιο μεγάλη διαφορά
Στον Δήμο Ζίτσας έλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων όσον αφορά στον Νομό Ιωαννίνων και ένα από τα μεγαλύτερα σε όλη τη χώρα. Όπως ανακοίνωσε ο Γραμματέας ΔΟ ΠΑΣΟΚ Ζίτσας Ηλίας Ι. Ζαΐμης, ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε ποσοστό 83% στο εκλογικό τμήμα που στήθηκε στην Ελεούσα, έναντι 17% του Γ. Παπανδρέου. Κλείνοντας την ανακοίνωση ο κ. Ζαΐμης σημειώνει τα εξής: «Προχωράμε όλοι μαζί αφήνοντας πίσω όσα μας χωρίζουν, με ανανέωση και διεύρυνση».