Αναταράξεις από τις ανακατατάξεις στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας

on .

LANTABOS RIZOPOYLOS NATSHS 16 12 21

• Αναταράξεις προκαλεί στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ηπείρου η «μεταγραφή» του Αλκιβιάδη Λάνταβου από την παράταξη «Ήπειρος Όλον» του Δημ. Δημητρίου (ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές), στους «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπ. Ριζόπουλου, αναλαμβάνοντας μάλιστα χρέη διεύρυνσης της παράταξης προς όλους τους ιδεολογικούς, δημοκρατικούς πολιτικούς χώρους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η κίνηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση του Δ. Δημητρίου, ο οποίος προέβη στην διαγραφή του κ. Λάνταβου, αντιδρώντας ουσιαστικά και στα όσα αναφέρθηκαν στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου των «Οριζόντων Ηπείρου», αφού υπήρξε η αίσθηση ότι η κίνηση αυτή έγινε με τις… ευλογίες του νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη.
«Η παράταξη «Ήπειρος Όλον» συνεχίζει ενωμένη και με ομοψυχία τον αγώνα της, πιστή στις αρχές και τις αξίες της, όπως αυτές απορρέουν και μέσα από τις δηλώσεις του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη. Κάθε προσπάθεια από οποιονδήποτε να εμπλέξει τον νέο Πρόεδρο Ν. Ανδρουλάκη σε καθαρά προσωπικές-επικοινωνιακές στρατηγικές και ενδεχομένως για ίδιον όφελος, είναι προσπάθειες που πέφτουν στο κενό και αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση Δ. Δημητρίου.

Νέα στέγη για τον Αλκ. Λάνταβο…
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Λάνταβος κατείχε καίριες θέσεις στο τοπικό ΚΙΝΑΛ, με την πλέον πρόσφατη του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων, στηρίζοντας ανοιχτά το Ν. Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του κινήματος.
Ωστόσο από χθες ο πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ βρήκε νέα στέγη στους «Ορίζοντες Ηπείρου», οι οποίοι με την προσχώρηση αυτή στοχεύουν στην διεύρυνση ιδεολογικών χώρων του πολιτικού συστήματος, με μόνη προϋπόθεση - όπως τονίζουν - τον ενστερνισμό της περιφερειακότητας και της ανεξαρτησίας της παράταξης.
«Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Ριζόπουλου να συμμετέχω σε μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη, έχοντας την ευθύνη να διευρύνω την απήχησή της στο δημοκρατικό χώρο. Ενστερνίζομαι απόλυτα την περιφερειακότητα και την ανάγκη για εξωστρέφεια και ανάπτυξη. Ο κύκλος της ανανέωσης στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έκλεισε με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Ήρθε η ώρα να συμβεί αυτό και στην Ήπειρο με τους Ορίζοντες Ηπείρου και τον επικεφαλής τους, τον Σπύρο Ριζόπουλο», τόνισε χθες ο κ. Λάνταβος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο Σπ. Ριζόπουλος
Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» Σπ. Ριζόπουλος καλωσορίζοντας τον Αλκιβιάδη Λάνταβο στην παράταξή του ανέφερε ότι «οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για όλες τις παρατάξεις στα πλαίσια των προγραμματικών συγκλίσεων». Παράλληλα συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή στην θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ.
Και πρόσθεσε «η ανανέωση στο κεντρικό πολιτικό σύστημα ταυτίζεται με το όραμά μας. Η αντίληψη πιο κόμμα θα μας στηρίξει δεν μας ταιριάζει και ξεκαθαρίζω ότι όποια στήριξη αν έρθει θα είναι στήριξη στο πρόγραμμά μας. Την επόμενη μέρα εφόσον εκλεγούμε στόχος μας θα είναι ένας: Να αφήσουμε τις κομματικές ταυτότητες έξω από Περιφέρεια Ηπείρου για να μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλους τους Ηπειρώτες που έχουν ρόλο στην κεντρική διοίκηση για το καλό του τόπου μας».
Καταλήγοντας ο Σπ. Ριζόπουλος απηύθυνε «προσκλητήριο προς τους εκλεγμένους όλων των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου που έχουν διάθεση για δουλειά και δέχονται τους όρους της περιφερειακότητας και της ανεξαρτησίας της παράταξής μας, εκτός των χωρικών αντιπεριφερειαρχών οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι για το χάλι της Ηπείρου…».

***
Ο συντονιστής των «Οριζόντων Ηπείρου», Μιχάλης Νάτσης, στην αρχή της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στην γεωγραφική διεύρυνση της παράταξης, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, επισημαίνοντας ότι 82 συντονιστές σε όλη την Ήπειρο έχουν ως άμεση αποστολή τους την καταγραφή των καταστροφών από τις πλημμύρες.