Τον Βαγγέλη Αργύρη θέλει «κοντά» του ο Ν. Ανδρουλάκης

on .

ARGYRHS EYAGGELOS

• Τιμητική για τον ίδιο, αλλά και λειτουργική για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι η πρόθεση του νέου Προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη να τοποθετήσει τον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Βαγγέλη Αργύρη ως διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Υπέρ του κ. Αργύρη προσμετρούνται τρία βασικά στοιχεία: η αδιαμφισβήτητη εμπειρία του στα βουλευτικά έδρανα, συν το γεγονός ότι διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής, η πολύ καλή σχέση που έχει με τον εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Κώστα Σκανδαλίδη - τον οποίο πολλές φορές έχει φιλοξενήσει στα Γιάννενα και τρίτο η στήριξη που παρείχε προεκλογικά στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ανασταλτικός παράγοντας αποτελούν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του Γιαννιώτη πρώην βουλευτή (και πρώην Υφυπουργού Γεωργίας) που θα πρέπει να ξεπεραστούν, ώστε να μπορέσει ο κ. Αργύρης να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Εναλλακτικά και σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει του κ. Αργύρη, η πρόταση είναι για τον Πάρι Κουκουλόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και η τελευταία «εκκρεμότητα» που υπάρχει για την οριστικοποίηση της απόφασης. Ήδη ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ όρισε τον Μιχάλη Κατρίνη επικεφαλής της Κ.Ο. τους Κώστα Σκανδαλίδη και Νάντια Γιαννακοπούλου ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και την Ευαγγελία Λιακούλη ως γραμματέα της ΚΟ, με αναπληρωτή τον Γιώργο Αρβανιτίδη.
Για εκπρόσωπος Τύπου εξακολουθεί να αναζητείται γυναίκα, ενώ φαίνεται να «κάηκε» οριστικά το σενάριο με τηλεοπτική δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού. Το όνομα του βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα είναι το πιθανότερο.
Για τη θέση του διευθυντή του προέδρου του κόμματος, θέση με αυτονόητη ισχύ και σημασία, πιθανότερος είναι ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο οποίος διετέλεσε γραμματέας του κόμματος αλλά διαφώνησε με τη Φώφη Γεννηματά για την αλλαγή ονόματος και αποχώρησε. Πιο πιθανό, ωστόσο, είναι τη θέση του διευθυντή να αναλάβει γυναίκα.
Γραμματέας ΚΕ: Το πιο πιθανό είναι να αναλάβει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος διαθέτει άριστη γνώση της κομματικής γεωγραφίας και του οργανωτικού.
Γραμματέας Οργανωτικού: Η πρώτη είναι η κλασική δοκιμασμένη οδός, του ορισμού προέδρου Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ). Η δεύτερη εισήγηση είναι πιο υπερβατική: Να δημιουργηθεί ειδική θέση ενός επικεφαλής αυτοοργάνωσης του «ανοικτού κόμματος» που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Έτσι, η επιλογή του ανθρώπου που θα αναλάβει το εγχείρημα γίνεται με εξαιρετικά προσεκτικά κριτήρια. Αυτή τη στιγμή τη θέση κατέχει ο Στέφανος Παραστατίδης.