Ο Κάρολος Παπούλιας από χθες μόνιμος «κάτοικος» του Νησιού

on .

PAPOYLIAS KHDEIA NHSI 30 12 21

• Από χθες το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας «αναπαύεται» στο αγαπημένο του νησί.

Η σορός του, τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη, έφτασε στο Νησί λίγο πριν το μεσημέρι και εκεί τον υποδέχτηκαν στρατιωτικό άγημα της 8ης Ταξιαρχίας, αρκετοί προσωπικοί του φίλοι και κάτοικοι της τοπικής κοινότητας, η οποία χειροκρότησαν για τελευταία φορά τον «δικό» τους άνθρωπο.
Έναν πολιτικό που σε όλη του την πολιτική πορεία από βουλευτής μέχρι και Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε ξεχάσει ποτέ το Νησί, αλλά και τους ανθρώπους με τους οποίους πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια.
Η επίσημη εκπροσώπηση -μετά την επιθυμία της οικογένειας να τελεστεί η ταφή του σε στενό οικογενειακό κύκλο- περιορίστηκε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, στο Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ και στο Διοικητή της 8ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχο Χρήστο Σιόρεντα. Της νεκρώσιμης ακολουθίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ενώ βαθιά συγκινημένες ήταν η σύζυγος και οι κόρες του.
Με την ταφή του στο κοιμητήριο του Νησιού, έκλεισε ο κύκλος ζωής για τον Κάρολο Παπούλια, η μνήμη του όμως θα παραμείνει ζωντανή και μεταξύ των επόμενων γενιών.