Όπλα η διάθεση και η τεχνογνωσία για την αλλαγή στην Ήπειρο!..

on .

GEORGOPOYLOS LAMPROS 21 6 22

• Τα χαρτιά του για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, άνοιξε  ο οικονομολόγος και πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα»  Λάμπρος Γεωργόπουλος κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Λάμπρος Γεωργόπουλος δήλωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ηπείρου, κάνοντας γνωστό ότι τίθεται επικεφαλής μίας ομάδας ανθρώπων που θα διεκδικήσει την αλλαγή σελίδας για την Ήπειρο.

Τόνισε πώς έχουν μία τελείως διαφορετική προσέγγιση για την αντιμετώπιση και την διαχείριση της περιοχής και πώς ζούμε σε έναν πάμπλουτο τόπο που μόνιμα συγκαταλέγεται στους πιο φτωχούς. 

Ξεκαθάρισε ότι υπάρχει αρκετός πολιτικός και πραγματικός χρόνος, υπάρχει χαρτογράφηση της κατάστασης αλλά και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα γίνει η παρουσίαση των ανθρώπων της παράταξης και των προτάσεών της.

 «Σκιώδες» σχήμα...

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου έκανε γνωστό ότι στο προσεχές διάστημα θα δημιουργηθεί ένα σκιώδες περιφερειακό σχήμα που θα στοχεύει στη διαφορετική πρόταση αλλά και αλλιώτικη προσσέγγιση των ζητημάτων που απασχολούν την Ήπειρο. 

Ο ίδιος αναγνώρισε τις δυσκολίες που θα έχει ένα τέτοιο εγχείρημα και πώς πρόκειται έναν άνισο αγώνα, ωστόσο σημείωσε πώς θα δώσει αυτόν τον αγώνα με όπλα την διάθεση, την τεχνογνωσία και κυρίως την αγάπη για τον τόπο. Στάθηκε στη θετική ανταπόκριση που έχει από τον κόσμο η δημιουργία αυτής της κίνησης, επισημαίνοντας πώς ο κόσμος θέλει να δει τις προτάσεις αλλά και τους ανθρώπους που θα την πλαισιώσουν. Μάλιστα ευχήθηκε να δημιουργηθούν κι άλλες παρατάξεις ώστε να έχουν οι Ηπειρώτες περισσότερες επιλογές.

Χωρίς κομματικά πλαίσια...

Ο Λ. Γεωργόπουλος ανέφερε πώς ο ίδιος ανήκει στον φιλελεύθερο χώρο, αλλά η κίνησή του δεν περιορίζεται σε κομματικά πλαίσια και αφορά όλους όσους θέλουν να προσφέρουν, χαρακτηρίζοντας ξεπερασμένες τις έννοιες . δεξιά και αριστερά. Παράλληλα χαρακτήρισε παρωχημένο το μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου, μίας Ηπείρου που είναι χαμηλά στους δείκτες ανάπτυξης και τα χρήματα δεν πιάνουν τόπο, υπογραμμίζοντας πώς χρειάζεται μία πρόταση που θα αποσκοπεί στην ισόρροπη ανάπτυξη, την αξιοποίηση πόρων και την ανταποδοτικότητά τους. 

Ξεκαθάρισε δε ότι η παράταξή του θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα είναι αυτή που θα κερδίσει τις εκλογές, πώς έχει ανθρώπους που είναι συνεπείς σε λόγια και πράξεις και πώς το κίνητρό του για να κατέβει ήταν η διάθεση για προσφορά και όχι επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει κάκιστες επιλογές στο παρελθόν.

Τέλος, ανέφερε ότι οι Ηπειρώτες κουράστηκαν από τα πρόσωπα και κυρίως από τις πολιτικές, τονίζοντας πώς υπάρχουν αρκετές παρατημένες περιοχές.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ