Η ιδέα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα θα γίνει ακαταμάχητη

on .

TASOYLAS MATHTES NEYROKOPI 24 6 22

• Tους μαθητές του Γενικού Λυκείου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας βράβευσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για τη δημιουργία ιστοσελίδας συλλογής υπογραφών για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, σε μια δράση με σύνθημα «Μπορούμε να γίνουμε πολλοί», με την οποία καλούν όλα τα σχολεία να συμβάλουν στην προσπάθεια επανένωσης του σπουδαίου μνημείου, όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ο κ. Τασούλας, συγχαίροντας τους 21 μαθητές που εκπροσώπησαν το Λύκειο, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να πετύχουμε την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι η δημοσιότητα. Η πρωτοβουλία σας προστίθεται σε πολλές άλλες κρατικές και ιδιωτικές προσπάθειες. Η πίεση που ασκείται στην Αγγλία δεν είναι ούτε νομικής ούτε πολιτικής τάξεως, είναι ηθικής τάξεως και κάποια στιγμή, που θα αισθανθούν ότι αυτή η πίεση είναι αφόρητη, θα δημιουργηθεί ένας λόγος, που θα τον στηρίξουν, και τα Μάρμαρα θα επιστραφούν. Είμαστε σε αυτή τη φάση που χτίζεται σιγά - σιγά η ώρα που η ιδέα θα γίνει ακαταμάχητη και εσείς έχετε συμβάλει στο να γίνει ακαταμάχητη αυτή η ιδέα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι επειδή τα Γλυπτά είναι ακρωτηριασμένα, η επανένωσή τους δεν απειλεί τα Μουσεία που φιλοξενούν αυτούσια έργα τέχνης από άλλες περιοχές.