Ενθαρρυντικοί οι τουριστικοί οιωνοί για τη φετινή χρονιά

on .

KIKILIAS BOYLH

• Για τις πρώτες ενδείξεις από την τουριστική κίνηση φέτος, αλλά και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. 

«Το 2019 ήταν μια χρονιά ανέφελη και μια χρονιά που πήγε πολύ καλά ο ελληνικός τουρισμός. Μέχρι στιγμής, για το 2022 τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το Μάιο του 2022 δείχνει κίνηση επιβατών από το εξωτερικό 3,2 % παραπάνω από το 2019. Το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο είναι γεμάτα. Θα περιοδεύσω την επόμενη εβδομάδα στην Κρήτη», σημείωσε για την μέχρι τώρα τουριστική κίνηση και συμπλήρωσε:  «Έχει γίνει πολλή δουλειά από όλους τους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού το χειμώνα. Στο τέλος του 2022 θα δούμε αν θα πάμε καλύτερα από το 2019. Αλλά η χρονιά είναι πολύ δυνατή». 

Τουρισμός για Όλους 

Μιλώντας για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «στο σύνολό της η κυβέρνηση θα δώσει φέτος 70 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα τουρισμού. 30 εκατ. θα έρθουν για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Θα φτάσουν τις 300.000 οι δικαιούχοι. Είναι ένα πρόγραμμα ενός ψηφιακού free pass 150 ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις αρχές Ιουλίου του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για καταλύματα αυτό το ποσό όποτε θελήσουν σε αυτό το διάστημα». Όπως είπε, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα. Οι διαδικασίες είναι αυτόματες και μη γραφειοκρατικές. Και για τους ωφελούμενους και για τους επαγγελματίες. Το ποσό μπορούν να το ξοδέψουν οι δικαιούχοι και για την ακτοπλοΐα, και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.